1.4 милиона лева са парите, които Асен Василев отне от

...
1.4 милиона лева са парите, които Асен Василев отне от
Коментари Харесай

Хр. Мутафчиев разкри какво е направил Асен Василев с театрите

1.4 милиона лв. са парите, които Асен Василев лиши от бюджета на Министерството на културата, с цел да прави икономии. Това съобщи ръководителят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев в предаване по България он еър.Той  позволи и хипотезата, че секторът е наказван, като е оставян без средства поради подигравките си с министъра на културата в оставка Атанас Атанасов във връзка със селфи, направено в кабинета му.

Основният проблем обаче не е в тези пари, а във обстоятелството, че отрасловият министър по този начин и не съумя да вникне в проблемите на бранша в границите на 6-те месеца, в които " Продължаваме промяната " бяха на власт, добави той.

Мутафчиев сподели, че в актуализацията на бюджета тези пари са възобновени за бранша.

Той напомни, че поради коронавирус обстановката беше въведена една спомагателна съставния елемент - фонд " Работна заплата ", обезпечена от страната ". Чрез постановления на Министерския съвет тя се удължаваше на всеки 6 месеца, само че последното такова изтича на 30 юни, а ново няма,  сподели още Мутафчиев 

Най-вероятно през октомври ще стартират банкрути на театри, опери, балет, разяснява той, като добави, че до тази обстановка са ни докарали " Продължаваме пътуването ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР