1 349 856 000 лева реши да отпусне правителството за

...
1 349 856 000 лева реши да отпусне правителството за
Коментари Харесай

Още 1,34 млрд. лева държавни пари за строежа на АМ Хемус

1 349 856 000 лв. реши да отпусне държавното управление за построяването на следващата права на Автомагистрала " Хемус " - 134,2 километра, сред Боаза и път I-5 Русе - Велико Търново.
Парите отиват в бюджета на Министерство на регионалното развитие, от централния бюджет.
Общата дължина на Автомагистрала " Хемус " от София до Варна е към 420 километра. Изградени са секторите сред София и Ябланица и от Белокопитово до Варна, които са общо близо 170 километра. В момента се строят още близо 26 километра от автомагистралата - 9,3 километра в правата сред Ябланица и Боаза и 16,32 километра от пътен възел " Буховци " до пътен възел " Белокопитово ".
Цялостното доизграждане на Автомагистрала „ Хемус “ е главен приоритет в управническата стратегия на държавното управление, защото бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна връзка сред София и Варна. Ще се редуцира времето за пътешестване сред столицата и третия по величина български град. Автомагистралата ще обезпечава и връзка с пристанище Варна, което е основно за търговията с Русия, Украйна и Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР