1,3 милиона лева е загубата за Столичната община от неработещите

...
1,3 милиона лева е загубата за Столичната община от неработещите
Коментари Харесай

Столичната община губи 1,3 млн. лева от неработещите детски ясли и градини

1,3 милиона лв. е загубата за Столичната община от неработещите през последния месец детски ясли и градини. Това заяви пред БНР зам.-кметът по обучение доцент Тодор Чобанов. Целият личен състав на детските заведения в столицата, който сега е в заплатен годишен отпуск, ще получи цялостните си хонорари.

„ Загубата от почти 1 300 000 лв. е направено на база брой обхванати деца със средномесечна такса 30 лв., а не цялостната - от 60, защото в детските заведения има огромна обществена квота”, изясни Чобанов.

„ Опитали сме да създадем един справедлив обзор на това какво се случва при таксите. Непедагогическият и педагогическият личен състав сега употребяват платения си годишен отпуск като ще получат цялостни заплати. Правим всичко допустимо системата да запази финансовата си устойчивост”, добави той.

По думите му на този стадий не е допустимо онлайн образование за подготвителните групи в детските градини. Чобанов изясни, че са водени диалози с Регионално ръководство на образованието, само че към този момент няма позволение за реализирането му. Той е уверен, че даже да се получат при някои деца известни разлики с техните връстници в групите, които са в това учебно заведение, те елементарно могат да бъдат преодолени, тъй че на този стадий няма подготвеност и опция, а няма и позволение за започване на отдалечена работа.

От столичната община обмислят и вид за онлайн записване след първото огромно класиране на яслите и детските градини на 15-и май, а документите да бъдат предоставени след приключването на изключителното състояние.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР