07 Април Стопанският факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски

...
07 Април Стопанският факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски
Коментари Харесай

Стопанският факултет на СУ и Райфайзенбанк сключват ново партньорство

07 Април
Стопанският факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " и Райфайзенбанк подписват новото съглашение, което ще даде опция на студентите за практическа подготовка в областта на нововъведенията във финансовия бранш.

Партньорството планува специалисти от банката да се включат интензивно в образователната стратегия на магистърските стратегии, насочени към разбор на данни и приложения в бизнеса. В модерните стратегии се приготвят млади експерти в разнообразни аспекти от финансовата сфера, като електронно банкиране, финтех, ръководство и разбор на бази данни, приложение на изкуствения разсъдък в бизнеса и други

" Стопанският факултет е една от най-горещите точки, в които преподаватели, студенти и водещи компании се срещат, с цел да обезпечат връзката сред просвета, познания, умения и процедура. В партньорство с Райфайзенбанк ще продължим да работим дружно за развиване на нови и високоперспективни посоки като приложението на изкуствения разсъдък в бизнеса и финансите. Активно работим за основаване на такива партньорства с водещи компании от всички браншове на стопанската система, с цел да затвърдим водачеството ни при подготовката на най-хубавите мениджъри и експерти ", споделя доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ " Св. Климент Охридски ".

В рамките на на практика курс с фокус върху разбора на бази данни в банковата сфера студентите ще получат действителни проблеми и менторска поддръжка за намирането на решения от специалисти на Райфайзенбанк.

" Една от полезностите на Райфайзенбанк е ученето посредством шерване на опит. Новото партньорство със Стопанския факултет ще ни разреши да продължим да споделяме нашия опит и познание със студентите и по този начин да им бъдем потребни за по-бързото и сполучливо нахлуване в практиката на действителния бизнес. От друга страна, ние също ценим тяхната сила и съвременен метод към въпросите - неслучайно се стремим да привличаме като наши чиновници някои от най-добре представилите се студенти ", отбелязва Недялко Михайлов, изпълнителен шеф с сектор Операции и ИТ.

Райфайзенбанк и Стопанския факултет на СУ си сътрудничат сполучливо от 2018 година с разнообразни начинания за практическа подготовка на студентите в областта на нововъведенията във финансовия бранш. Сред тематиките на програмата на Райфайзенбанк за партньорство с български университети Think Tank, по които работиха кандидат-магистри от Софийския университет, бяха разбора на огромни бази данни и приложението им в банковата сфера.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР