05 Май Учениците от четири български училища ще преминат обучение

...
05 Май Учениците от четири български училища ще преминат обучение
Коментари Харесай

Български ученици ще учат математика на пандемиите, 3D ремонти и орбитална симулация

05 Май
Учениците от четири български учебни заведения ще преминат образование в извънредно съвременни сфери като математика на пандемиите, 3D поправки, орбитална симулация и други. Това ще стане в границите на " Умения за иновация " (Skills for Innovation) - нов пилотен план, чиято цел е да въодушеви идващото потомство млади иноватори у нас. Той се осъществя от софтуерната компания Intel с поддръжката на българския Център за креативно образование.

Проектът включва разнородни действия, предопределени както за възпитаници, по този начин и за учители. Фокусът е подложен най-много върху внедряването на технологии и основаването на благоприятни условия за учене, които интензивно ангажират младежите по целия свят.

" Искаме да трансформиране метода, по който технологията се употребява в образованието. Идеята ни е учителите и учениците да разпрострат цялостния си капацитет, като се предизвиква аналитичното мислене и по този метод се построяват уменията за софтуерно въодушевено бъдеще ", разяснява Маргарита Боргоджийска, координатор на плана в Център за креативно образование.

" Умения за иновация " започва в четири учебни заведения през месец март. Това са ПМГ " Проф. Емануил Иванов ", гр. Кюстендил, ЕГ " Проф. доктор Асен Златаров ", гр. Хасково, МГ " Акад. К. Попов ", гр. Пловдив и 138 СОУ " Проф. Васил Златарски ", гр. София. Обучението на възпитаници ще стартира през септември 2021 година. Участниците в плана ще разполагат с новаторски материали най-вече в региона на така наречен STEM (science, technology, engineering and mathematics - просвета, технологии, инженеринг и математика), редица образования за подготовка на екипите в учебните заведения, както и достъп до най-съвременни технологии от Intel. Организаторите отпускат по 32 200 лв. на всяко от четирите учебни заведения за реализирането на плана.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР