02 Април Тайванският производител на чипове TSMC смята, че търсенето

...
02 Април Тайванският производител на чипове TSMC смята, че търсенето
Коментари Харесай

TSMC ще инвестира $100 милиарда, войната при чипове се ожесточава

02 Април
Тайванският производител на чипове TSMC счита, че търсенето на полупроводникови артикули ще се усили през идната година и е решила да се пробва да го задоволи.

Веднага откакто Intel разгласи своя ход в производството с инвестиция от $20 милиарда, TSMC изигра своето наддаване в тази " покер игра " - " заплащам вашите 20 и подвигам с 80 ". публично съобщение от TSMC, която не счита, че сходна огромна вест е почтена за пресата.

" Навлизаме в интервал на по-висок напредък, защото се чака многогодишните мегатенденции като 5G и високопроизводителните калкулации да подхранят засиленото търсене на нашите полупроводникови технологии през идващите няколко години ", декларира TSMC в изказване пред Reuters. " В допълнение пандемията COVID-19 също форсира дигитализацията във всеки аспект ", допълват от тайванската компания.

Това наподобява залагаме " на несъмнено " и тази година сподели мощната взаимозависимост на света от чиповете, като автомобилната промишленост да вземем за пример бе съществено наранена от дефицита им. Съобщението играе роля и в геополитически аспект, защото 5G и.

TSMC има сериозно значение за цялата промишленост, защото разполага с едни от най-модерните индустриални мощности. Освен това те са основани в страна, която Китай счита, че е нейна територия. Така че ще бъде забавно да забележим къде ще бъде ситуиран спомагателният потенциал, който ще бъде основан след тази евентуална голяма инвестиция. Но не би било изненадващо да забележим, че част от него ще бъде построен в Съединени американски щати и.

На фотографията: 3D силициевият чип на TSMC
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР