01 Юни Изследователи от държавния университет в Северна Каролина са

...
01 Юни Изследователи от държавния университет в Северна Каролина са
Коментари Харесай

Миниатюрни чипове откриват нови хоризонти за използвне на RFID

01 Юни
Изследователи от държавния университет в Северна Каролина са основали най-малкия до момента RFID чип от второ потомство, който би трябвало да помогне за понижаване на разноските за радиочестотно етикетиране. Дизайнът на чипа разрешава RFID етикетите да бъдат вграждани в компютърни чипове, повишавайки сигурността на модерната софтуерна верига за доставки. Размерът им е единствено 125x245 микрона.

Размерът на RFID етикета се дефинира в огромна степен от размера на неговата антена, а не от самия чип. Но чипът е скъпата част от самия артикул. Колкото по-малък е размерът му, толкоз повече чипове могат да бъдат получено от една силициева мостра. На процедура това значи, че при огромно произвеждане цената на RFID етикет може да бъде понижена намалена до един цент.

В резултат на това се усилва опцията за потребление на RFID решения за следене местоположението на по-евтини артикули. Етикетите могат да се употребяват, да вземем за пример, за автоматизирано следене на прекосяването на всички артикули в даден магазин, без да се изисква чиновници да сканират продуктите поотделно.

Друго преимущество на новата разработка е нейната съгласуемост с необятен набор от електронни технологии, употребявани в стандартните компютърни чипове. Това разрешава RFID етикетите да бъдат интегрирани в самите чипове, проследявайки ги през целия им витален цикъл, което може да оказва помощ за битка с имитации и да удостоверява, че електронният съставен елемент е подобен, какъвто би трябвало да е.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР