Полша иска да получи парична компенсация за загубите през Втората

...
 Полша иска да получи парична компенсация за загубите през Втората
Коментари Харесай

Полша лази по нервите на Путин

 

Полша желае да получи парична отплата за загубите през Втората международна война от Русия, освен от Германия. Това съобщи пред Bild водачът на ръководещата партия Право и правдивост Ярослав Качински.

„ Германия и Русия не би трябвало да се съпоставят. В Германия ръководи демократично държавно управление, там работят закона и морала, до момента в който за Русия не може да се каже същото “, добави той като обаче се усъмни, че ще доживее този благополучен за него миг.

Качински акцентира, че настояването на Полши по този въпрос „ няма давностен период “.

Тематата с репарациите бе повдигната от Полща на 1 септември предходната година, при отбелязването на годишнината от началото на войната. Тогава президентът Анджей Дуда съобщи, че Варшава желае Германия да й заплати за нападението на нацистите. Берлин тогава реагира, че са платили задоволително огромни репарации.  Властите в Полша обаче означават, че страната е понесла „ най-големите във връзка с общата бройка на популацията и националното достолепие загуби съпоставено с всички останали страни в Европа “, които по предварителни данни те пресмятат на 1 трилион $.

На Постдамската конференции през 1945 години е било подписано съглашение, съгласно което Полша ще получи репарации от страната на Съюз на съветските социалистически републики, само че 8 години по-късно полското правитество се отхвърля от обезщетенията като подписва нов контракт с Москва.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР