econ.bg Новини

Законови промени които да облекчат инвестиционния процес предложиха браншовите организации

Законови промени които да облекчат инвестиционния процес предложиха браншовите организации ...

... инженерите по геодезия (КИГ), Съюзът на архитектите в България (САБ), Българската асоциация на архитектите и инженерите -консултанти (БААИК) и Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП).


Генералният директор на Световната здравна организация СЗО Тедрос Гебрейесус заяви

Генералният директор на Световната здравна организация СЗО Тедрос Гебрейесус заяви ...

... толкова тежък, колкото предшестващите го варианти, схващането, че това е леко заболяване, е погрешно. Той посочи, че Oмикрон също води до хоспитализации и смъртни случаи.
Фирмите които извършват ремонт на трасето между граничния пункт Калотина

Фирмите които извършват ремонт на трасето между граничния пункт Калотина ...

... санкционира фирмите за нарушаването му. Министър Гроздан Караджов се извинява на всички български и чуждестранни граждани, които са били принудени да пътуват по опасното трасе.


От 19 януари децата от 12 до 18 г които

От 19 януари децата от 12 до 18 г които ...

... В "червената зона" преминават Австрия, Република Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана.


Комисията по електронно управление на парламента се очаква да обсъди

Комисията по електронно управление на парламента се очаква да обсъди ...

... на фалшиви неверни отзиви на потребители. Магазините се задължават да предоставят прозрачна информация за търговеца, начина за класиране в търсачките, автентичността на отзивите на потребителите.
Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01 12 2020 г

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01 12 2020 г ...

... г. е 1161,23 лв. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец декември 2021 г.Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за ...

... зала. На влизане в Народното събрание представители на опозицията и управляващите дадоха разнородни оценки за досегашната дейност на президента Румен Радев през първия му мандат.


Основният фактор за допълнителните почивни дни между сроковете са сигналите

Основният фактор за допълнителните почивни дни между сроковете са сигналите ...

... каза министърът. Той обяви, че учениците могат да бъдат оформени в електронна среда, при настоящата ситуация. Няма заповед да бъдат изпитвани присъствено, подчерта той.  Киберопасностите са най голямата тревога за компаниите на глобално ниво през

Киберопасностите са най голямата тревога за компаниите на глобално ниво през ...

... класацията. Привличането и задържането на служители никога не е било по-голямо предизвикателство, особено за секторите инженерство, строителство, недвижими имоти, обществени услуги и здравеопазване и транспорт.


Асоциацията на българските търговци производители вносители и превозвачи на горива

Асоциацията на българските търговци производители вносители и превозвачи на горива ...

... с тези изисквания към търговците на горива с бензиностанции, се добавят и такива за инвестиции в енергийна ефективност, които пък се нуждаят от енергийно счетоводствo.Специализираната прокуратура внася обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу

Специализираната прокуратура внася обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу ...

... явяват управители по документи на контролираните дружества от ръководителите на групата, след което се предават лично на ръководителите на престъпното сдружение с цел финансово облагодетелстване.


По повод постъпили журналистически въпроси свързани с твърдения на доц

По повод постъпили журналистически въпроси свързани с твърдения на доц ...

... реакции. Призив за съобщаване се съдържа във всяка листовка на всеки лекарствен продукт, както и в информацията за медицински специалисти, наречена кратка характеристика на продукта.Всеки девети шеф ще търси нов персонал през следващите 12

Всеки девети шеф ще търси нов персонал през следващите 12 ...

... са aниматорите в туризма, данъчните и митническите посредници, пътните строители, корабните техници и др. Запазва се съставът на най-търсените кадри – медицинските специалисти, шофьори, учители.

Оттук нататък всички услуги които ползваме на гише в банков

Оттук нататък всички услуги които ползваме на гише в банков ...

... се оглеждат и за други инструменти, с които да защитят парите си срещу инфлацията: злато, взаимни фондове, застраховки живот с инвестиционен характер, допълнително пенсионно осигуряване.
Енергийната инфлация се очаква да падне чак догодина като връхната

Енергийната инфлация се очаква да падне чак догодина като връхната ...

... данъчното облагане на енергийните продукти и електроенергията. Това може да окаже постепенно въздействие върху цените на енергоносителите с плавното въвеждане на предложените мерки.    Най големият работодател на територията на Старозагорска област – Казанлъшката оръжейна

Най големият работодател на територията на Старозагорска област – Казанлъшката оръжейна ...

... февруари, включително. Въвеждането ѝ се налага заради комплексни причини.  Сред тях са увеличените цени на консумативи, горива и енергия и надигащата се вълна от Омикрон. 
Извънредна междусрочна ваканция за учениците За това настояха директори на

Извънредна междусрочна ваканция за учениците За това настояха директори на ...

... единодушно подкрепят предложенито. Според педагозите по-дългата междусрочна ваканция, няа де е за сметка на лятната, тъй като учениците нямат нито един пропуснат ден до момента.