dir.bg Новини

СЗО препоръча на световната общност да премахне или облекчи международните

СЗО препоръча на световната общност да премахне или облекчи международните ...

... разпространението им е крайно неравномерно. На десетото си заседание преди седмица комисията заключи, че COVID-19 продължава да бъде извънредна ситуация за общественото здраве от международно значение.


Чешкият министър председател Петър Фиала заяви днес че правителството му се

Чешкият министър председател Петър Фиала заяви днес че правителството му се ...

... страна изразиха симпатия към протестите, но въпреки това се намесиха. Някои театри бяха принудени да продължат акцията си на открито, а други получиха официално предупреждение.Чешкият министър председател Петър Фиала заяви днес че правителството му се

Чешкият министър председател Петър Фиала заяви днес че правителството му се ...

... страна изразиха симпатия към протестите, но въпреки това се намесиха. Някои театри бяха принудени да продължат акцията си на открито, а други получиха официално предупреждение.Докато в много западни държави огромна част от населението вече

Докато в много западни държави огромна част от населението вече ...

... заради противоепидемичните мерки. А т.нар. "развит свят" ще продължи да получава нови и нови варианти на коронавируса. Защото епидемията приключва само тогава, когато е приключила навсякъде.


Полицията в Германия разследва хиляди случаи на предполагаемо подправяне на

Полицията в Германия разследва хиляди случаи на предполагаемо подправяне на ...

... въвеждане на всеобща задължителна ваксинация срещу коронавируса в идните месеци. Правителствени служители обаче признават, че мярката едва ли ще влезе в сила в близките месеци.Затягат мерките в Благоевградска област с цел справяне с високата

Затягат мерките в Благоевградска област с цел справяне с високата ...

... заболеваемост при учениците и бързото запълване на болничните легла в педиатричните отделения. Най-много заети легла има в детските отделения в болничните заведения в Петрич и Разлог.Френските членове на Европейския парламент се възползваха от рядката възможност

Френските членове на Европейския парламент се възползваха от рядката възможност ...

... Страсбург, Макрон повтори мнението си, че миграционната система на Великобритания благоприятства нелегалната миграция и не позволява на търсещите убежище да търсят законни пътища в страната. 
Генералният директор на израелското министерство на здравеопазването Нахман Аш заяви

Генералният директор на израелското министерство на здравеопазването Нахман Аш заяви ...

... направят антигенен тест за коронавируса. Преди това, от 13 януари, израелските власти намалиха карантинния период за безсимптомно болни от COVID-19 от десет на седем дни.

Европейският съюз трябва да проведе откровен диалог с Русия и

Европейският съюз трябва да проведе откровен диалог с Русия и ...

... Страсбург, Макрон повтори мнението си, че миграционната система на Великобритания благоприятства нелегалната миграция и не позволява на търсещите убежище да търсят законни пътища в страната.Приключи събирането на доказателства за тежкия пътен инцидент на автомагистрала

Приключи събирането на доказателства за тежкия пътен инцидент на автомагистрала ...

... на българското законодателство те имат право да предявят граждански иск в съдебното производство и да се запознаят с материалите по досъдебното производство, каза още Милева.
Бившият германски канцлер Ангела Меркел е отхвърлила оферта за работа

Бившият германски канцлер Ангела Меркел е отхвърлила оферта за работа ...

... партньор в "голяма коалиция" с Християндемократичния съюз), Свободната демократическа партия (либералите) и "Зелените". Наименованието е заради цветовете на партиите - съответно червено, жълто и зелено.


Няколкодесетки работници от Арсенал се събраха на площада пред общината

Няколкодесетки работници от Арсенал се събраха на площада пред общината ...

... храна и здравноосигурителни вноски за сметка на работодателя. При неотложна производствена необходимост на цехове, звена и участъци ще бъдат изготвени и утвърдени списъци за работа.


В Македония няма македонци с българско самосъзнание българите са държавотворен

В Македония няма македонци с българско самосъзнание българите са държавотворен ...

... настоява и на историческата истина, и на икономическо деблокиране, и на човешките права. Имаме правото, авторитета, необходимостта. Всичко друго е пораженческо обслужване на чужди интереси.