• Швейцарският консорциум V2X ще изследва как електромобилите могат да подпомогнат

...
•	Швейцарският консорциум V2X ще изследва как електромобилите могат да подпомогнат
Коментари Харесай

HONDA е ще доставя електричество в Швейцария

• Швейцарският консорциум V2X ще изследва по какъв начин електрическите автомобили могат да подкрепят салдото сред нуждата от и доставянето на електрическа енергия
• 50 броя електрически Honda „ e “ ще бъдат включени в услугата за споделени коли в пилотния план в Швейцария
• Двупосочното зареждане с технологията Honda Power Manager ще бъде употребявано за подаването на електрическа енергия от електрическия автомобил към мрежата

Honda си партнира с швейцарския консорциум V2X като част от идната стъпка в бизнеса с ръководството на сила. В рамките на съдействието японският производител ще обезпечи 50 броя от новия си електрически модел за компания за споделени коли. Когато не обслужват споделени пътувания, колите на Honda ще бъдат употребявани в новаторския план с функционалността за в двете посоки зареждане, както от мрежата към автомобила, по този начин и от него към електрическата мрежа. За задачата, компанията обезпечава и 35 броя от софтуерното устройство Honda Power Manager. Това ще подсигурява опция за възобновяване на силата за редица градски и крайградски обекти в Швейцария.

Пробният интервал на V2X включва първото в света всеобщо приложение на конфигурацията COMBO-CCS (Combined Charging System) с двупосочна функционалност: сега Honda „ e “ е единственият електрически автомобил на европейския пазар, допускащ по едно и също време зареждане и разреждане общоприетоо за европейските зарядни системи, което го трансформира в идеално решение за опита.

Honda Power Manager е двупосочна система за ръководство на енергийния поток, която свързва електрическото транспортно средство към електрическата мрежа и прави вероятен обмена и разпределянето на електрическа енергия посред им. Освен това стабилизира мрежата и обезпечава потреблението на възобновими източници на сила.

В рамките на плана общо 50 бройки от модела Honda „ e “ ще бъдат разпределени сред 40 обекта в цяла Швейцария. Един-единствен образец Honda „ e “, включен в двупосочна зарядна станция, е в положение да върне назад до 20 кВт към електрическата мрежа. Това освен я стабилизира в случаите на нараснала нужда от ползване, само че и понижава цената на услугата.

С помощта на облачна IT платформа, създадена от член на приятелския консорциум sun2wheel, устройството Honda Power Manager е в положение да ръководи наличната мощност за всеки електрически автомобил в границите на 15-минутни цикли, с цел да контролира потока на електричество. Схемата ще разреши на Honda ревизира връзката сред честотата на потреблението на автомобила и интервенциите V2G (подаване на електричество от автомобила към мрежата), операционното време, броя интервенции и по какъв начин всичко това въздейства на комфорта на потребителите.

Honda се стреми към основаването на стабилно общество с нулев нездравословен отпечатък върху заобикалящата среда, до момента в който в същото време способства за свободата в напредването и уголемява приложенията на възобновимите източници на сила.

Проектът ще започва дейно от септември 2022 година и ще продължи до края на 2023 година В него вземат участие Mobility, EVTEC, sun2wheel, tiko, Novatlantis и ETH Zurich. Подпомаган е от Швейцарската федерална работа по енергетика.

www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР