• Renault EZ-FLEX е експериментален електрически и свързан лекотоварен автомобил, едновременно компактен и пъргав.

...
•	Renault EZ-FLEX е експериментален
електрически и свързан лекотоварен
автомобил, едновременно компактен и
пъргав.
Коментари Харесай

RENAULT EZ-FLEX: иновативен експеримент с цел по-добро разбиране на градските куриерски услуги

• Renault EZ-FLEX е експериментален електрически и обвързван лекотоварен автомобил, по едно и също време стилен и пъргав. Той e планиран, с цел да подкрепи устойчивата подвижност и ефективността на доставките в градски зони.
• С Renault EZ-FLEX започва нов взаимен, иновативен и невиждан метод с цел по-добро схващане на новите предизвикателства, свързани с куриерските услуги. Renault EZ-FLEX ще бъде тестван от разнообразни експерти в Европа за събиране на значими данни за употребата му и по-добро схващане на нуждите, свързани с ежедневните градски доставки.
• Обемът на превозените артикули в света се чака да нарасне четирикратно до 2050 година В тази връзка, в края на 2018 година Renault представи своята визия за бъдещето на градските куриерски услуги през 2030 година с електрическия, самостоятелен и свързан концептуален автомобил Renault EZ-PRO. С EZ-FLEX, електрически и обвързван автомобил, Renault продължава да се приготвя за бъдещето, като изследва новите приложения в сферата на куриерските услуги.

EZ-FLEX: АВТОМОБИЛ, ПРОЕКТИРАН ЗА ГРАДСКИ ДОСТАВКИ

Renault EZ-FLEX е стилен и маневрен автомобил, планиран да се движи безпроблемно в града. Той осигурява оптимални размери по отношение на товарното си пространство: дължината (3,86 м), широчината (1,65 м) и височината (1,88 м) са достатъчно компактни, с цел да позволят достъп до автомобилни паркинги. Товарният потенциал от 3 м3 е изключителен за неговите размери и е постигнат с помощта на компактния кокпит, който предлага цялостната гама функционалности на стандартен лекотоварен автомобил. Диаметърът на завой от 4,5 м обезпечава отлична маневреност по централните градски улици.

Всичко е проектирано, с цел да отговори на нуждите на доставките: необятният достъп до мястото на лидера, улесняващ влизането и излизането от автомобила, четливото централно арматурно табло за бърз и елементарен достъп до информация за шофирането, положителната видимост към пешеходците и заобикалящата градска среда и лесните и ефикасни системи за управление на автомобила. Интерфейсът между човек и машина е съвременен и напълно интегриран в света на смарт телефоните. Той предлага услуги и приложения, свързани с автомобила, и може да интегрира приложения, свързани с разнообразни дейности на експертите.
Товаренето откъм гърба е оптимизирано благодарение на ергономична височина на товарене (760 мм над земята) и отваряне, позволяващо елементарен достъп до цялата товарна повърхнина. Автомобилът е проектиран и да обезпечи голямо разнообразие от конфигурации за товарното пространство. Тези конфигурации са адаптивни, предназначени да посрещнат различните нужди на експертите.

Като електромобил, EZ-FLEX има достъп до градските центрове, предлагайки пробег от 100 км, приспособен за нуждите на градските куриерски услуги (доставките в града изискват среден дневен пробег от 50 км).

EZ-FLEX: СЪВМЕСТЕН, ИНОВАТИВЕН И БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН ЕКСПЕРИМЕНТ

Дузина коли Renault EZ-FLEX ще бъдат предоставени за прилагане на различни професионалисти, компании, градове и общини в Европа. Очаква се експериментът да продължи към 2 години.

Автомобилът е оборудван със датчици с цел по-добро схващане на методите на ползване и експертите ще обогатят тези данни със своята обратна връзка по време на опита. Ще се събират разнообразни типове данни: геолокация, километраж, пробег, отваряне на вратите, скорост, прекъсвания и така нататък Тези данни по-късно ще бъдат прехвърляни чрез свързаната система на автомобила веднъж на ден или в действително време, с цел да се почерпи опит от ежедневното прилагане.
Анализът на данните, допълнени от обратната връзка от експертите, ще даде опция на Renault да проектира автомобили, които са по-добре адаптирани към развиването на градската логистика. Целта е участниците в екосистемата да тестват автомобила и неговите услуги в реални условия за да се получи споделена визия за транспорта на артикули в града.

Чрез този опит Renault започва нов подход за подготовка и планиране на иновации на бъдещето. Този еластичен, революционен за автомобилната индустрия подход е доста непосредствен до практиките, използвани в други браншове, да вземем за пример в компютърните игри.

EZ-FLEX: ПОДГОТВЯНЕ НА МОБИЛНОСТТА НА БЪДЕЩЕТО

В свят, в който възходящият тренд на урбанизация ще докара до концентрирането на над 60% от населението в градовете до 2030 година, придвижването на хора не е единственият аспект, който би трябвало да се премисли. Започва нова епоха и в превозването на артикули: експедитивност, гъвкавост и надеждност са посланията в новите условия на потребителите във време, в което се случва и бърз напредък на онлайн извършването на покупки. Това условие за все по-кратко и по-прецизно време на доставка е съчетано с все по-драстични регулаторни ограничавания в градовете и градските центрове.

„ Устойчива подвижност за всички, през днешния ден и утре “, е кредо на Groupe Renault.
След концептуалния автомобил Renault EZ-PRO, Renault EZ-FLEX ни дава опция да продължим нашата изследователска активност за мобилността на бъдещето.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР