• Новият изцяло електрически E-Tourneo Custom от Ford Pro предлага нови

...
•	Новият изцяло електрически E-Tourneo Custom от Ford Pro предлага нови
Коментари Харесай

Ford Pro разкрива изцяло електрически E-Tourneo Custom Multi-Activity Vehicle с превъзходно пространство, производителност и първокласни технологии

• Новият напълно електрически E-Tourneo Custom от Ford Pro предлага нови равнища на разкош, дизайн и пътно държание за многофункционален автомобил с до осем места
• E-Tourneo Custom е последващо потомство Tourneo – същински флагман в гамата на Форд; напълно новата платформа обезпечава усъвършенствана продуктивност, усъвършенствано за потребностите на самостоятелни и бизнес клиенти интериорно пространство
• Изцяло електрическото задвижване предлага до 370км пробег и 125kW DC бързо зареждане. Серията Tourneo Custom включва също PHEV (плъгин хибриди) и дизелови варианти със задвижване на всички колела
• Пакетът с високи спецификации предлага инсталирани на релси задни седалки за гъвкава организация на интериорното пространство, електрически странични порти, накланящ се волан и B&O аудиосистема; електрическите (EV) модели оферират 2,3 kW Pro Power Onboard
• Изцяло новата гама Tourneo Custom, се създава от Ford Otosan, Коджаели, Турция, а доставките за европейски клиенти започват от средата на 2023 година

Ford Pro разкри напълно новия E-Tourneo Custom – оглавяващ гамата многофункционални коли Tourneo от последващо потомство и включващ усъвършенствано напълно електрическо задвижване.1

E-Tourneo Custom подвига летвата в сегмента на многофункционалните транспортни средства, съчетавайки нова платформа, проектирана да достави оптималната еластичност и комфорт с високоефективно електрическо задвижване с акумулатори, което може да обезпечи електрическа самостоятелност до 370 км.1

Един от четирите нови напълно електрически модела Ford Pro, които ще бъдат пуснати в Европа до 2024 година, E-Tourneo Custom е ориентиран както към самостоятелни, по този начин и към бизнес клиенти, предлагайки необятен интериор за настаняване на до осем пасажера.

Новият модел вкарва цялостен набор от първокласно съоръжение, в това число супер-гъвкави задни седалки, инсталирани на релси, странични порти с отваряне „ свободни ръце “, аудио система B&O, 2 ключ-карти, панорамен стъклен покрив – и новаторски накланящ се волан.
Нивата на комфорт са в допълнение усъвършенствани от превъзходното, елегантно пътно държание и усъвършенстваната динамичност на автомобила, резултат на идващото потомство дизайн в автомобилната промишленост. Оптимизираната архитектура на шасито с без значение задно окачване и тихото електрическо задвижване оферират ново равнище на комфорт и непоклатимост по време на шофиране.

„ Независимо дали става дума за фамилно пътешестване за действия навън през уикенда или превозване на ръководители до летището със жанр, комфорт и изисканост, напълно електрическото задвижване на E-Tourneo Custom, усъвършенстваната съгласуваност, авангарден дизайн и нови първокласни функционалности го вършат вълнуващ избор, “ сподели Ханс Шеп, общоприет управител, Ford Pro, Европа. „ Марката Tourneo постоянно е означавала пространство и еластичност – в този момент разширяваме своята прелест и се обръщаме към ново потомство взискателни купувачи на EV, търсещи продуктивност и комфорт. “

Като част от най-широката гама Tourneo Custom, клиентите могат да изберат и напълно нова Plug-In Hybrid (PHEV – плъгин хибрид) версия, където се изисква спомагателна еластичност.3 В допълнение, новият модел може да бъде поръчан и с най-новото потомство дизелови мотори Ford EcoBlue, налични с нова, високоефективна осемстепенна автоматизирана скоростна кутия и – за първи път – умна система за задвижване на четирите колела.
Всички коли от идващото потомство Tourneo Custom са изцяло интегрирани с платформата Ford Pro за програмен продукт и свързани услуги, в това число цифрови решения за „ зареждане от край до край “ и принадлежности за ръководство.

Превъзходно показване на електромобил EV
E-Tourneo Custom обезпечава изключителна продуктивност и финес с помощта на употребяваната в батерията от 74kWh технология за батерийни кафези с висока компактност, въведена с пикапа Ford F-150 Lightning и електрически мотор от 160 kW. Изцяло електрическото задвижване на многофункционалния автомобил предлага опция за задвижване с един педал за още по-голяма енергийна успеваемост и по-спокойно и удобно шофиране.

Вграденото 11 kW AC трифазно зарядно устройство е в положение да презареди изцяло батерията за по-малко от осем часа, а 15-80 % презареждане лишава към 41 минути благодарение на 125 kW DC бързо зарядна станция.3 Профилът на зареждане на E Tourneo Custom разрешава бързо прибавяне на заряд в батерията, като при лабораторните проби с потребление на 125 kW DC бързо зарядна станция се прибавят съвсем 38 км пробег единствено за пет минути зареждане. 3

E-Tourneo Custom предлага оптимален потенциал на изтегляне от 2 000 кг4 дружно с великодушен товарно пространство,5 помагайки на рисковано настроените притежатели да настанят комфортно фамилията си и приятелите, и да придвижват спортно съоръжение с лекост, а бизнес операторите да транспортират клиенти и техния багаж дейно.

Технологията Pro Power Onboard разрешава на клиентите когато нямат достъп до електрическа мрежа да употребяват изцяло капацитета на електрифицираните разновидности на Tourneo Custom с 220V / 2,3 kW електрозахранване за принадлежности, мобилни устройства или спортно и къмпинг съоръжение посредством контакти в предната кабина.

Проектиран за пространство и комфорт – с гъвкави седалки и първокласно съоръжение
Изцяло новият Tourneo Custom е планиран с задачата да предложи на пасажерите доста усъвършенствани равнища на комфорт и улеснение. Стилен нов интериорен дизайн с превъзходна майсторска направа и висококачествени материали и неповторима в сегмента кабина, оборудвана с първокласни първокласни функционалности и технологии.

Оптимизираната платформа на автомобила обезпечава обилно пространство в кабината според дали е напълно електрически, PHEV или с вътрешно горене. Всеки от моделите със общоприетоо и дълго междуосие предлага три реда седалки, с до осем места в E-Tourneo Custom и най-много девет места в моделите с дизелово задвижване Tourneo Custom PHEV и EcoBlue, осигурявайки последващо равнище деловитост в цялата гама.

Подобрената спецификация на интериора стартира с нова гъвкава инсталирана на релси система от седалки на втория и третия ред, за оптималната адаптивност при организирането на интериора, с цел да обезпечи оптимално пространство за хората и техните движимости. Седалките разрешават на клиентите да ги плъзгат напред или обратно по назъбени релси, сложени в пода на задната кабина, или да демонтират с лекост седалките, в случай че е належащо. Всяка от трите седалки на втория ред може да се мести без значение, до момента в който седалките на третия ред се разделят 60:40.

Новите седалки са по-леки от тези на предния модел, а вторият ред разполага с интегрирани защитни колани, тъй че преконфигурирането на кабината – в това число в неповторимо за класа си конферентно оформление за шест души – може да се извърши по-бързо и елементарно. ISOFIX точките са налични и на трите седалки на втория ред, както и на двете външни седалки на третия ред.

Спецификацията на първокласната кабина включва спомагателни нови функционалности за клиентите, с цел да персонализират своя автомобил и да подобрят преживяването си при пътешестване, в това число огромен стъклен панорамен покрив, който усъвършенства чувството за пространство и светлина за пасажерите, с инфрачервен филтър, с цел да поддържа кабината хладна даже при блестящо слънце в горещите летни дни. Електрически задвижваните плъзгащи се странични порти оферират и отваряне вид „ Свободни ръце “, тъй че когато лидерът носи тежки предмети вратите да се отварят с придвижване на крайник до предното колело.

За оптимален комфорт и приятност от пътуването, напълно новият Tourneo Custom предлага и тризонов електронен надзор на температурата на въздуха, мощна звукова система B&O с 14 високоговорителя, включваща субуфер, ситуиран в задното поделение, усъвършенствано амбиентно осветяване, безжично зареждане 6 за мобилни устройства и отопляеми външни седалки на втория ред.

Ford също по този начин създаде нова новаторска система за цифров ключ, въодушевена от хотелските ключ-карти с потребление на употребявайки NFC технология. Системата ще бъде налична през 2024 година и разрешава на притежателите да носят комфортна тънка, водоустойчива карта, а не обемист ключ, до момента в който спортуват или забавляват навън, и сигурно ще е от изгода за компании, които имат доста водачи, употребяващи тяхното транспортно средство.

Собствениците на Tourneo Custom могат да избират от набор от мечтани разновидности на модела, в това число авантюристичният Active, привличаща вниманието серия Sport и топ модела Titanium X, който предлага най-богатото съоръжение в Tourneo до момента – със общоприети характерности, вариращи от стилни 19 -инчови алуминиеви джанти и цялостно матрично LED осветяване до първокласна седалка от изкуствена кожа Sensico. Всяка серия може да бъде специфицирана с което и да е от наличните задвижвания, с цел да отговори на необятния набор от потребности на клиентите.

Богатото съоръжение на Tourneo Custom е съчетано със доста усъвършенстване на опциите и продуктивността. Изцяло новата архитектура на автомобила обезпечава по-ниска височина на пода и ново странично ходило за улеснение влизането и товаренето, подкрепени от водещи в класа огромни отвори за плъзгащата се странична врата и задната повдигаща се врата.

Оптимизираната платформа също по този начин разреши понижена обща височина под два метра за доста разновидности, което разрешава достъп до гаражи и многоетажни паркинги, които постоянно са недостъпни за транспортни средства в сегмента на Tourneo Custom. По-ниската обща височина усъвършенства аеродинамиката на автомобила и покачва общата му успеваемост, като в същото време прибавя изисканост и елегантно наличие на пътя.
Както водачите, по този начин и пасажерите ще се възползват от динамичните усъвършенствания, обезпечени от изцяло модифицирано шаси, включващо напълно нова система за без значение задно окачване, която е общоприета за цялата гама, осигурявайки усъвършенстван комфорт, ръководство и финес.

Иновативен дизайн – от вътрешната страна и извън
Изцяло новият Ford Tourneo Custom с изразително изваяния дизайн основава незабравимо наличие на пътя, което ще се хареса както на частните клиенти, по този начин и на бизнеси от висок клас. С решително наличие, многофункционалният автомобил има увеличена образна широчина начело и откъм гърба, което способства за постоянното му наличие и елегантно лъчение.

Дизайнът на предницата придава спомагателна динамика и отразява качествата, които са в основата на марката Tourneo. Изцяло електрическият E-Tourneo Custom акцентира своята технология и продуктивност посредством неповторима предна решетката, в която е по цялата и широчина е интегрирано характерно LED осветяване с присъща графика.

Изисканият, само че удобен дизайн е удължен и вътре в автомобила, а стилната дву- или триместна предна кабина предлага забележителна крачка напред в технологиите и комфорта, с висококачествени материали и изчистени, съвременни детайли.

Арматурният панел разполага с ергономичен 13-инчов сензорен екран с мултимедийна система SYNC 4. 7 с безжична съгласуемост с Android Auto и Apple CarPlay като стандарт8, която дружно с новия дигитален инструментален панел основават подсъзнателен, фокусиран върху лидера кокпит.8

За да поддържат дейния живот на своите клиенти, колите Tourneo би трябвало да оферират прилагане и като мобилни всекидневни и като работни пространства. Tourneo Custom предлага същия новаторски накланящ се волан, който неотдавна беше показан и в новия E Transit Custom. Полезната, неповторима за класа функционалност може да се употребява като ергономичен плот за работа с преносими компютри и таблети или да се сгъне, с цел да се трансформира в комфортна маса.

Увеличаването на комфорта и лекотата на придвижване в кабината беше главен приоритет и всички разновидности разполагат с кормила с квадратна форма в долната част, а тази форма както и скоростният лост инсталиран в колоната при разновидностите с автоматизирана скоростна кутия - освобождава повече пространство, както и улеснява влизането и излизането.

Допълнителното пространство в предната кабина и увеличеното място за предпазване са резултат от изобретателната работа на инженерите на Ford, които инсталираха въздушната възглавница за предния пасажер в тавана вместо в арматурното табло. Това разрешава на клиентите да държат продукти с размер на преносим компютър или директория A4 в закрито вместилище на таблото и значи, че електронните устройства към този момент могат безвредно да се инсталират по-близо до лидера със общоприети за промишлеността AMPS монтажи.

Избор на задвижващи елементи съгласно потребностите на клиента
Изцяло новият Tourneo Custom PHEV употребява паралелна хибридна система, с цел да предложи гъвкавостта на ефикасен 2,5-литров бензинов мотор с цикъл на Аткинсън за пътешестване на дълги дистанции, както и електрически мотор захранван от 11,8 kWh батерия, позволяваща чисто електрическо шофиране от над 50 км, 1 което трансформира автомобила в съвършен за пътувания в градски зони с нулеви излъчвания.

Наред с електрифицираните задвижвания, Ford ще предложи и Tourneo Custom със своето последно потомство дизелови мотори EcoBlue с мощ от 136 к.с., 150к.с. или 170 к.с. – съчетани с нова високоефективна осемстепенна автоматизирана трансмисия или шестстепенна ръчна скоростна кутия.

Новият Tourneo Custom вкарва и алтернатива за задвижване на четирите колела, в отговор на своите клиенти, които се нуждаят от благоприятни условия за пътешестване във всевъзможни метеорологични условия, и за притежателите, които имат достъп до къмпинги, плажове и пътеки. Системата интелигентно разпределя въртящия миг сред осите посредством електронно следен съединител, като корекциите лишават по-малко от 20 милисекунди, и се предлага за коли, оборудвани с дизелов мотор EcoBlue със 136 к.с. и 170 к.с. и автоматизирана скоростна кутия. Собствениците, които се нуждаят от повече сцепление, само че избират ръчна скоростна кутия, могат да посочат машинален диференциал с лимитирано превъртане с дизеловите мотори EcoBlue със 136 к.с. и 150 к.с.

Всички разновидности на задвижване оферират извънредно конкурентна, дарба за изтегляне, в това число до 2500 кг ремарке със спирачки за моделите с дизелов мотор, а новата алтернатива за прибиращ се теглич разрешава на клиентите елементарно да смъкват куката за изтегляне, когато не се употребява. 4

Tourneo Custom разполага с повсеместен пакет от най-новите усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера на Ford, в това число редица функционалности, налични за модела за първи път, като образован адаптивен круиз надзор с центриране в пътната лента,9 Reverse Brake Assist, деен помощник за паркиране и 360 -градусова система от камери, която обезпечава повсеместен аспект към автомобила за по-лесни маневри в града.

*Източник: www.ford.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР