• Новият Ford Focus представя нов и изразителен дизайн, разширена гама от варианти

...
•	Новият Ford Focus представя нов и
изразителен дизайн, разширена гама от
варианти
Коментари Харесай

Ford Focus сега е още по-рафиниран, с подобрена свързаност, електрифицирани двигатели и изразителен стил

• Новият Ford Focus показва нов и изразителен дизайн, разширена гама от варианти и предлага по-лесно и прелестно, водещо в класа наслаждение при шофиране
• Електрифицираните 48-волтови хибридни двигатели EcoBoost Mild Hybrid, в композиция с нова седемстепенна автоматична трансмисия Powershift, усъвършенстват икономията на гориво1 и заниманието при управление
• Най-новото потомство технологии включват, наред с доста други – интелигентен SYNC 4 с 13,2-инчов сензорен екран, безвъзмездна пробна версия на свързана навигация, безжични актуализации и адаптивни матрични LED-фарове

На 14 октомври 2021 година Ford сподели за първи път новия стилен фамилен автомобил Focus, отличаващ се с експресивен дизайн и икономични електрифицирани мотори, наред с усъвършенствани технологии за свръзаност и дейна сигурност в помощ на лидера, предопределени да направят по-комфортно потребителско прекарване, а управлението – по-лесно и възнаграждаващо.

В удостоверение на философията си за дизайн, който слага индивида в центъра на вниманието, Ford подхожда с още по-голяма увереност и храброст към външността на Focus, посредством отличителни характерности за вариантите Titanium, ST-Line и Active. Всяка от модификациите получава детайли с уникален стайлинг, които изразяват индивидуалността им, могат опционално да бъдат надградени от пакет X с по-високо ниво на съоръжение, както и с пакет Vignale, осигуряващ безусловен разкош и ексклузивни дизайнерски решения.

Новият Focus показва технологията на Ford от последващо потомство SYNC 4 пред по-голям брой клиенти от всеки път, като позволява облачна навигация и обвързван гласов контрол на 15 европейски езика. SYNC 4 се поддържа от напълно новия, максимален в сегмента2 13,2-инчов централно разположен хоризонтален сензорен екран с интуитивен интерфейс, планиран да улеснява навигацията в необятна гама от функции за шофиране и комфорт. Технологията разрешава също така безжични актуализации на софтуера Ford Power-Up за възстановяване на функционалностите с течение на времето.

Усъвършенстваните технологии в помощ на водача, коите се вкарват за първи път във Focus, включват: Асистент за трафик в сляпата зона на зрителното поле (Blind Spot Assist)3, който следи за приближаващи се отзад транспортни средства в сляпата зона и може да приложи промяна на управлението, с цел да предизвести лидера и да му попречи на маневра за промяна на лентата при заплаха от потенциален сблъсък.

Новият Focus също за първи път вкарва като опция автоматизирана трансмисия за икономичния 48-волтов мек хибриден двигател EcoBoost Hybrid 155 к.с. Седемстепенната автоматична трансмисия Powershift с двоен съединител прави шофирането по-малко натоварващо, изключително в градския трафик, изискващ непрекъснато прекъсване и пускане, като в същото време добавя типичното при шофиране на Focus наслаждение на лидера.

Подобрено също по този начин е 1653-литровото багажно пространство4 на комби варианта в новия Focus. Така Ford дава отговор с по-голяма практичност на отзивите на клиентите, въвеждайки нова мокра зона, лесно почистващи се постелки и странични тапицерии, както и отвесен разделител за опростена и по-ефективна организация на товарното пространство. Предлага се също по този начин необятен и удобен хечбек с пет порти.

В допълнение, компанията показа и новия Focus ST, създаден от поделението Ford Performance. Отличаващ се с нов състезателен външен стайлинг и впечатляващ дизайн, нови алуминиеви джанти, алтернатива за зелен лак Mean Green и напълно нови, особено разработени пърформанс седалки, Focus ST продължава да се предлага с високопроизводителен бензинов елемент EcoBoost и като купе с пет врати или комби.

„ Ford Focus е история на триумф, която се създава повече от 20 години и неговата привлекателност постоянно се дължи на атрактивен дизайн и доставяната първокласна динамичност при шофиране “, каза Ролант де Ваард, Генерален мениджър леки коли, Ford Европа. „ Благодарение на новото потомство SYNC 4, добавящо обвързвана навигация и най-големия екран в сегмента, новите клиенти на Focus ще се насладят на подобрено цифрово преживяване, което безпроблемно се вписва в живота им. “

Модерен, пресен Focus дизайн
Новият Focus вкарва прелъстителен и уверен жанр на екстериора, въодушевен от философията на Ford, която слага индивида в центъра на вниманието, като на всеки нов вариант на модела е придадена отличителна характерност.

Новият дизайн на предницата увеличава визуално височината и придава допълнителна убеденост, а емблемата на Ford е преместена от ръба на капака към центъра на по-голямата горна решетка.

Новите LED-светлини са общоприети за всички разновидности на Focus и в този момент включват интегрирана функционалност на фаровете за мъгла, която разрешава по-чист и по-елегантен дизайн на долната предна част, като обезпечава и отличителен светлинен автограф. Моделите с пет порти и комби се отличават със затъмнена леща на задните светлини за премиален външен вид, до момента в който задните LED-светлини за по-високите серии на съоръжение се отличават с нов вътрешен дизайн с по-тъмна централна секция и привличащ погледа светлинен акцент.

Всяка обособена трансформация на новия Focus притежава неповторими дизайнерски елементи, които я отличават от останалите и придават по-голяма диференциация в цялата гама. Сериите Connected и Titanium се отличават с необятна горна решетка с хромирана гланцова рамка с ясни хоризонтални линии и съчетана с повдигащи се странични вентилационни отвори, които допълват долната решетка. А серията Titanium е приключена с горещо щамповано хромирано покритие на горните решетки.

Спортният темперамент на разновидността ST-Line, вдъхновен от спортното отделение Ford Performance, се демонстрира посредством уникална пропорционална трапецовидна горна решетка, подчертана от гланцово черно покритие вид пчелна пита, ведно с по-широки странични вентилационни отвори и по-дълбока долна решетка. Вариантите на ST-Line включват също странични прагове, заден дифузьор и дискретен заден спойлер.

Приключенският вид Active черпи вдъхновение от дизайнерските подсказки на SUV-автомобилите за по-здрав външен тип. По-широката горна решетка се отличава с вертикални линии, а по-дълбоко разположената долна решетка и по-тънките странични отвори допълват повдигнатата позиция при шофиране и черната облицовка на каросерията.

Комплиментарното допълнение на пакета Vignale надгражда в новия Focus по-високото ниво на съоръжение на пакета X и въвежда изключителна първокласна спецификация за всяка от модификациите Titanium, ST-Line и Active. Спецификацията на пакета Vignale предлага сатенени облицовки на горната решетка и страничните вентилационни отвори, вместо покритие в цвета на купето, както и извънредно впечатляващи алуминиеви джанти, наред с първокласни детайли в интериора и тапицерията. Новият Focus се възползва от пет нови дизайна на лети джанти в цялата гама.
„ Focus постоянно е бил в челните редици на нашата „ насочена към индивида “ философия на дизайна, а в този момент ние създадохме гама, която има още по-ярка индивидуалност, “ сподели Амко Линартс, Директор дизайн във Ford Европа. „ Всеки Focus излъчва качество и модерност, водени от иновативни технологии и всяка модификация има собствен отличителен характер, с който нашите клиенти могат да се обвържат прочувствено, тъй като отразява собствената им персона. “

Електрифицирана продуктивност
Разнообразната гама мотори включва електрифицирани варианти, които подобряват ефективността, рафинираността и прочутото наслаждение от шофирането, което е основно преимущество на Focus повече от 20 години.

Повече водачи на Focus ще могат да се възползват от усъвършенстваната икономичност и продуктивност на новите за Focus двигатели EcoBoost Hybrid с въвеждането на седемстепенна автоматизирана трансмисия Powershift, с горивна успеваемост WLTP от 5,2 л/100 км и излъчвания на CO2 от 117 г/км. 1

В допълнение към по-лесното шофиране само с два педала, трансмисията Powershift с двоен съединител обезпечава безпроблемно ускорение и плавни, бързи превключвания на предавките и тройно превключване надолу за по-отзивчиво изпреварване. В режим Sport Drive автоматизираната скоростна кутия поддържа по-ниски предавки за по-спортни реакции, а трансмисията предлага и ръчен избор на скорост, като спортните превключватели с пера са стандартни за разновидностите ST-Line.

Автоматичната трансмисия Powershift също подпомага икономията на гориво, като поддържа хибридния мотор в оптималните обороти за успеваемост и позволява на автоматизираната старт-стоп система да работи под 12 км/ч (7 благи в час).

Предлаган с мощ от 125 к.с. и 155 к.с., новият електрифициран 48-волтов хибриден двигател 1.0 EcoBoost Mild Hybrid е разполагаем с 6-степенна ръчна скоростна кутия със среден разход 5,1 л/100 км и CO2-емисии 115 г/км по WLTP. Хибридният мотор заменя стандартния алтернатор с интегриран стартер/генератор с ремъчно задвижван стартер генератор (BISG), което позволява нормално загубваната по време на спиране енергия да се усвои и запази в специална литиево-йонна батерия. BISG също може да действа като мотор, предоставящ помощ за въртящия миг, или с цел да увеличи общия въртящ миг, разполагаем от задвижващия механизъм, за по-отзивчиво ускорение, както и да понижи размера на работа, нужна на мотора за подобрена горивна успеваемост.

Новият Focus предлага също по този начин и 1,0-литровия бензинов мотор на Ford EcoBoost с мощ 100 к.с. и 125 к.с. и шестстепенна ръчна скоростна кутия, както и от 5,1 л/100 км разход на гориво и 116 г/км CO2 по WLTP. Двата вала с променливо газоразпределение и директното впръскване на гориво под високо налягане допринасят за цялостната успеваемост и отзивчивото ръководство.

За водачите, които имат всекидневно по-голям пробег 1,5-литровият дизелов мотор EcoBlue на Ford се предлага с мощ от 95 к.с. и 120 к.с., с разход на гориво от 4,0 л/100 км и 106 г/км CO2 WLTP. И при двете версии има шестстепенна ръчна скоростна кутия, разполагат с вграден всмукателен колектор, турбокомпресор с ниска инерция и впръскване на гориво под високо налягане за понижаване на излъчванията и повишаване на успеваемостта на горене. Осемстепенна автоматизирана трансмисия се предлага за разновидността със 120 к.с.

Новият Focus разполага и с технология за избираем режим на шофиране, която предлага на водачите трите възможности – естествен, състезателен и еко. Режимите могат да контролират реакциите на педала на газта, електронното увеличаване на волана (EPAS) и автоматизираната скоростна кутия, за да отговорят на сюжета на шофиране. Моделите Active също разполагат с режим за хлъзгав път, който покачва увереността при условия на ниско сцепление и режим Trail, който е планиран да помогне за поддържане на инерция върху различни повърхности.

Технологии, които улесняват живота
Новият Focus безпроблемно интегрира най-новите комфортни технологии на Ford, осигуряващи удобно и свързано шофиране.

Focus сега е най-големият измежду леките автомобили на Ford, който се възползва от новата инфотеймънт система за комуникация и занимания SYNC 45, която използва модернизиран софтуерен алгоритъм, приспособяващ се към поведението и търсенето на водачите, за да им дава с течение на времето по-точни оферти и резултати.

SYNC 4 се поддържа от напълно нов 13,2-инчов централно ситуиран сензорен екран с интуитивен интерфейс, което значи, че шофьорите постоянно са на не повече от едно или две докосвания от всяко приложение, информация или надзор, от които се нуждаят. С новия сензорен екран се контролират и функционалности като отопление и вентилация, които до момента се задействаха с помощта на физически бутони и това води до по-чиста и непретрупана визия на централната подпора. Системата осигурява и безжична съгласуемост с Apple CarPlay и Android AutoTM, което позволява безпроблемна интеграция сред функциите на смарт телефона и SYNC 4.

Разширено гласово разпознаване позволява на пасажерите да използват инфотеймънт системата на 15 европейски езика. Комбинацията на бордови данни с търсене в Интернет е задействано чрез FordPass Connect модем, и дава бързи и точни отговори на всевъзможни команди – от забавление, телефонни позвънявания и текстови известия до климатичен контрол и информация за времето.

SYNC 4 също по този начин разрешава безжични актуализации на софтуера Ford Power-Up, които с времето ще усъвършенстват новия Focus и могат да конфигурират огромна част от новите данни във фонов режим или в предварително планувани часове, като повечето актуализации изискват малко или никакви дейности от страна на потребителите. Тези нововъведения помагат за рационализиране на клиентското прекарване, свеждат до минимум потребността от посещаване в сервиз за надграждане на системите, както и подобряват действието, качеството, възможностите и удобството, предоставяни с автомобила.

С помощта на приложението FordPass6 се получава достъп посредством смарт телефон до редица услуги за съгласуваност, което разрешава на клиента отвред да получава данни и да стартира отдалечено функционалности относно състоянието на колата си, като – проверка на равнищата на горивото, живота на маслото и др.7 Системата за сигурност SecuriAlert8 на Ford може да осигури допълнително успокоение, като използва сензорите на колата, с цел да наблюдава всеки опит да се проникне в нея – даже чрез използване на ключ – и да изпраща сигнал до телефона на потребителя.

Новите коли Focus със SYNC 4 се възползват от безплатния експериментален достъп до абонаментите Connected Navigation8 и Ford Secure8, позволяващи функционалности като трафик онлайн, информация за времето, информация за паркиране8, както и информация за местна опасност3, което в допълнение подобрява клиентското прекарване.

Абонаментът за Ford Secure включва услуги срещу кражба на транспортни средства8, които осигуряват денонощна помощ при повикване при положение на незаконно присвояване на автомобила, включително проследяване и възобновяване. Абонаментът за Ford Secure ще получава сигнали за съседство, които са известия от други транспортни средства наоколо, защитени със SecuriAlert, както и сигнали за местоположение – опция за създаване на определени от потребителя райони и приемането на уведомяване, ако автомобилът напусне тези зони, като чрез софтуера Power-Up ще се осъществяват безжични актуализации при включване с по-късна дата.

Свързаната навигация (Connected Navigation)8 включва информация в действително време и прогнози за трафика, предоставени от TomTom, като Garmin® предлага маршрутизация в превозното средство и в облака с най-ефективните способи на напредване. Информацията за времето онлайн помага на лидера да следи за изискванията по пътя и крайното му местоназначението и може да предупреждава за тежки метеорологични събития, които биха повлияли на пътуването8, а триизмерните карти на големите градове и настоящите сведения за паркиране оказват помощ за правилна ориентация в непозната среда.

Усъвършенстваните светлинни технологии включват общоприети напълно LED-фарове с автоматизиран надзор на дългите светлини3 и светлинна функционалност за маневриране при ниска скорост, която задейства по-широк сноп осветеност за възстановяване на видимостта3. В допълнение, наличните в сериите с високо съоръжение адаптивни матрични LED-фарове включват разширени функции, като:
• Дълги светлини без отблясъци3, които използват предната камера за откриване на наближаващ трафик и основават „ точка без отражения “ в лъчевия вързоп, като блокират тези лъчи, които другояче биха заслепили други участници в придвижването
• Динамично прегъване на светлините3, използващо предна камера, с цел да следи пътя и осветява вътрешността на завоите, увеличавайки зрителното поле
• Светлина за неприятно време3, която при активиране на чистачките на предното стъкло трансформира лъчевия вързоп за по-добра видимост
• Светлина за пътни знаци3, която използва радар камерата за разпознаване на пътни знаци, на чиято база конфигурира и концентрира светлинния вързоп в зоните с присъствие на пешеходци и велосипедисти

Новият Focus също добавя обширния набор от усъвършенствани технологии в помощ на водача, предопределени да повишат увереността му на пътя и да улеснят шофирането.

Асистентът за трафик в сляпата зона на зрителното поле (Blind Spot Assist)3 надгражда функционалността на Системата за индикация на трафик в сляпата зона на зрителното поле (BLIS), като следи за превозни средства, приближаващи откъм гърба и може да приложи промяна на управлението, с цел да предизвести лидера и да му попречи на маневра за промяна на лентата при заплаха от потенциален сблъсък. Системата сканира 20 пъти в секунда прилежащите ленти за превозни средства, намиращи се до 28 метра откъм гърба и може да работи при скорост от 65 км/ч (40 мили в час) до 200 км/ч (124 благи в час).

Новост за Focus е и Системата за индикация на трафик в сляпата зона на зрителното поле с покритие на ремаркето3, която позволява на лидера да вкара чрез сензорния екран в SYNC 4 дължината и ширината на ремаркето, което ще тегли. Системата автоматизирано ще компенсира и предупреждава лидера, в случай че друго превозно средство е в сляпата зона на зрителното поле на тегленото ремарке.

Новият Асистент за секване на кръстовища3 употребява предната камера на Focus в композиция с радар и следи пътя напред за евентуални конфликти с насрещни транспортни средства в паралелни ленти. Системата може автоматизирано да задейства спирачките, когато автомобилът се движи със скорост до 30 км/ч (18 благи в час), с цел да предотврати или смекчи произшествия, когато шофьорът пресича пътя на насрещно движещо се превозно средство, да вземем за пример при кръгово или нормално кръстовище. Системата функционира без потребност от пътна маркировка или знаци, работи и през нощта с задействани фарове.

Налични са още: Системата за информация за местна заплаха (Local Hazard Information)3, която може да осведоми водачите за предстояща рискова обстановка по пътя напред, даже в случай че случаят не е видим поради завой на пътя или други превозни средства; Адаптивен круиз надзор със Старт-Стоп: Система за различаване на пътните знаци; Система за придържане в центъра на лентата3. Всички те оказват помощ за облекчаване на напрежението при напрегнато шофиране в изискванията на силен трафик и постоянно прекъсване и потегляне. Системата за попречване на сблъсък с помощник за интензивно спиране3 оказва помощ на водачите да избегнат или смекчат последиците от конфликти с други превозни средства, пешеходци и велосипедисти, докато Асистентът за паркиране 2 от ново поколение3 ръководи избора на предавка, ускорението и прекъсването, с цел да даде възможност за изцяло автоматизирани маневри при паркиране, единствено с натискане на един бутон.

Новите модели Focus включват и система за предупреждение за пасажери откъм гърба, предназначена да помогне на водачите да не оставят деца или домашни любимци в автомобила си при престой. Тя им напомня при овакантяване на автомобила да проверят задните седалки в случаите, когато задните порти са били отваряни в началото на пътуването.

„ Новият Focus е цялостен с нови технологии и функции, всички те носят осезаема полза за лидера и пасажерите по повод на комфорт, улеснение или сигурност “, казва Глен Гуулд, Директор на моделната линия Ford Focus. „ Нашите клиенти чакат да намерят най-новите функционалности, когато влязат в своя автомобил Ford и те да се впишат безпроблемно в живота им. Точно това постигнахме с новия Focus. “

Focus комби е по-практичен от всеки път
В отговор на противоположната връзка от клиентите в новото товарно пространство за версията комби на Focus са въведени редица новаторски функционалности, които го правят още по-практичен и комфортен за потребителите.

Багажното пространство в този момент е покрито с висококачествена постеля, използвана доскоро извънредно при подови настилки и стелки в кабината на луксозната спецификация Vignale. Новата постелка освен обезпечава превъзходно усещане за високо качество, късите ѝ влакна улесняват и почистването. Допълнителната мрежа за странично разполагане на товари е идеална за съхранение на по-дребни предмети, които иначе биха се движили свободно из товарното пространство при пътешестване, а двойните LED-светлини обезпечават по-ясно осветяване, когато е мрачно.

В регулируемия товарен под към този момент има интегриран отвесен разделител, който се фиксира под ъгъл от 90 градуса и обособява две обособени пространства, за да се обезпечи по-сигурно място за предметите.

Товарната зона към този момент разполага и с мокра зона с водоустойчив разделител, с цел да се осигури място за мокри куфари и чадъри. Импрегнираната обшивка е преносима – за елементарно източване на водата и почистване, а самата мокра зона може да бъде отделена от останалата част, като се създават самостоятелни влажни и сухи отделения в багажника.

В допълнение, багажното пространство на Focus в този момент съдържа етикет с указания за клиентите, нещо като „ кратко ръководство “ с опростени диаграми, които изясняват многобройните функционалности на товарната зона. По време на изследване измежду клиентите, Ford установи, че 98% от актуалните собственици на комби версии на Focus не са осведомени с всички съществуващи благоприятни условия, като например прибиращи се капаци и под на багажника, отдалечено освобождаване на седалката и система за делене на пода. Етикетът просто и ясно обяснява наличните функционалности. Така не се налага потребителят да се съветва с подробното управление за експлоатация на автомобила.

Нов Focus ST
Ford показа за първи път и новия Focus ST, оборудван с мощни бензинови силови агрегати EcoBoost. Той е разполагаем като хечбек и комби, и е създаден от поделението Ford Performance.

Новият Focus ST се отличава със самоуверен външен дизайн, който в допълнение подчертава спортния му темперамент. Детайлите включват горна и долна предна решетка от типа пчелна пита, огромни странични вентилационни отвори, странични прагове и аеродинамично усъвършенствани спойлери на долната част и задния покрив. 18-инчови алуминиеви джанти с нов дизайн са стандарт, като опционално съоръжение се предлагат и 19-инчови.

Вътре в купето Focus ST разполага с изцяло нови пърформанс седалки, създадени от инженерите на Ford по този начин, че да осигурят високи равнища на поддръжка и комфорт за водача, без значение дали е на пистата или в шофьорската школа. Седалките са получили печата на утвърждение от водещата здравна организация за спинално здраве Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Седалките са електрически и с 14 степени на контролиране, включително 4-посочно нагласяне на лумбалната опора, което оказва помощ на водачите да реализират идеалната си позиция за шофиране, а отоплението им допринася за високи равнища на комфорт.

Новият Focus ST се задвижва от 2,3-литров бензинов мотор EcoBoost, осигуряващ 280 к.с. и 420 Нм въртящ миг, поддържан от турбокомпресор с двойно приплъзване и технология срещу закъснение. Шестстепенната ръчна скоростна кутия е стандартна, допълнена в опционалния пакет X с технология за съвпадане на оборотите, с която се реализират по-плавни и поредни превключвания надолу. Предлага се и седемстепенна автоматична трансмисия с пера-превключватели от волана.

Останалите високопроизводителни технологии за шофиране включват електронен диференциал с ограничено приплъзване, който подобрява производителността и сцеплението при ускорение в завой, както и налично непрекъснато контролируемо демпфиране, което следи кормилното ръководство, спирането и окачването 500 пъти в секунда, за да контролира реакциите и да осигури оптимален комфорт и сигурност при каране в завои. ST моделите, оборудвани с по-високото равнище на осъществяване на пакета X, разполагат с адаптивни матрични LED-фарове, 19-инчови алуминиеви джанти и допълнителен режим Track в рамките на избираемите режими на придвижване – за оптимизирана противоположна връзка към електронното увеличаване на кормилото (EPAS), по-агресивна конфигурация на газта и по-голяма независимост по отношение на електронната система за непоклатимост (ESC).

„ Новият ST е решаваща част от новата гама на Focus. Това е висшият израз на философията на модела, че можете да имате кола, която доставя същинско неспокойствие и удоволствие от шофирането, като същевременно се вписва безпроблемно в ежедневието “, сподели Ролант де Ваард.

# # #

1 Ford Focus с мощ 125 к.с. 1.0-литров двигател EcoBoost Mild Hybrid със сертифицирани CO2 емисии 116-149 г/км и сертифициран разход на гориво 5.1-6.6 л/100 км по WLTP.
Ford Focus с мощ 155 к.с. 1.0-литров двигател EcoBoost Mild Hybrid със сертифицирани CO2 емисии 115-143 г/км и сертифициран разход на гориво 5.1-6.3 л/100 км по WLTP.
Ford Focus с мощ 100 к.с. 1.0-литров двигател EcoBoost със сертифицирани CO2 излъчвания 116-146 г/км и сертифициран разход на гориво 5.1-6.4 л/100 км по WLTP.
Ford Focus с мощ 95 к.с. 1.5-литров двигател EcoBlue със сертифицирани CO2 излъчвания 106-126 г/км и сертифициран разход на гориво 4.0-4.8 л/100 км по WLTP.
Ford Focus с мощ 120 к.с. 1.5-литров двигател EcoBlue със сертифицирани CO2 излъчвания 106-139 г/км и сертифициран разход на гориво 4.0-5.3 л/100 км по WLTP.
Ford Focus ST с мощ 280 к.с. 2.3-литров двигател EcoBoost със сертифицирани CO2 емисии 180-189 г/км и сертифициран разход на гориво 7.8-8.3 л/100 км по WLTP.
CO2 излъчванията и горивната ефективност могат да варират съгласно индивидулните моделни разновидности, предлагани на отделните пазари.

Декларираните данни по WLTP за разхода на гориво/енергия, CO2-емисиите и електрическия пробег са определени съгласно техническите условия и спецификации на последните промени от Европейски регламенти (EО) 715/2007 и (EС) 2017/1151. Приложените общоприети процедури на тестване разрешават съпоставяне между различни видове коли и различни производители.

2 Базирано на разбор на Ford на конкурентния сегмент.
3 Функциите за дейна сигурност в помощ на лидера са допълващи и не заместват вниманието, преценката и необходимостта от надзор върху автомобила.
4 Товарният потенциал и товароносимостта са лимитирани от тежестта и разпределението на тежестта.
5 Не шофирайте, когато сте разсеяни. Използвайте при опция гласово управлявани системи, не използвайте ръчни устройства по време на шофиране. Някои функционалности могат да бъдат блокирани, докато транспортното средство е в придвижване. Не всички функционалности са съвместими с всякакви телефони.
6 Приложението FordPass, съвместимо с избрани платформи за смарт телефони, е налично чрез изтегляне в възходящ брой европейски пазари. Прилагат се цените за съобщения и данни. Модемът FordPass Connect, приложението FordPass и безплатната свързана услуга са нужни за функции от отдалеченост (виж изискванията на FordPass за подробности). Свързаната услуга и функции зависят от Vodafone и наличността на мобилна мрежа на Vodafone. Развиващата се технология/мобилни мрежи/способността на транспортното средство може да ограничи функционалността и да попречи на работата на обвързваните функционалности. Свързаната услуга изключва Wi-Fi гореща точка.
7 В позволени от закона райони.
8 Функциите може да изискват активиране.

*Източник: www.ford.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР