• Мощна производителност: Новият Range Rover Sport демонстрира изключителна динамика и

...
•	Мощна производителност: Новият Range Rover Sport демонстрира изключителна динамика и
Коментари Харесай

НОВИЯТ RANGE ROVER SPORT: ДИНАМИЧЕН ХАРАКТЕР, ПРЕЦИЗНИ РЕАКЦИИ И ЗАВИДНА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

• Мощна продуктивност: Новият Range Rover Sport показва изключителна динамичност и проходимост с интегрираната система на Land Rover за ръководство на шасито, осигуряваща непоклатимост без изпитание когато и да е
• Иновативно окачване: Новото Динамично въздушно окачване вкарва бързо реагиращи, превключваеми пневаматични възглавници в пружините – за първи път при Land Rover – за най-отзивчивото и адаптивно шофиране на пътя и отвън него
• Впечатляващо ръководство: Новият пакет Stormer Handling1 слага явен акцент върху всяко шофиране и задава стандарта за мощните SUV модели с цялостна гама усъвършенствани функционалности за надзор на шасито
• Бързи реакции: Кормилното ръководство на всички колела обезпечава изключителна пъргавост с усъвършенствана непоклатимост при високи скорости и отлична маневреност при ниски за цялостна убеденост във всяка среда
• Пъргав по природа: Системата за динамични реакции Dynamic Response Pro усъвършенства стабилността, употребявайки мощна електронна технология за деен надзор срещу катурване, с цел да усили комфорта на лидера и пасажерите
• Напълно конфигурируем: Водачите могат да приспособяват новия Range Rover Sport съгласно желанията си с Програмируема динамичност и програмируемата система Terrain Response
• Офроуд шофиране: Новата система Адаптивен автопилот за офроуд шофиране поддържа комфорта и стабилността, като реагира по отношение на терена за непрекъснат и постоянен прогрес при всевъзможни условия
• Terrain Response 2®: Най-новата версия на усъвършенстваната технология на Land Rover за шофиране върху всевъзможни терени обезпечава на Range Rover Sport еднообразно високи равнища на офроуд проходимост и динамичност на пътя

Новият Range Rover Sport е най-динамичният модел, създаван в миналото, сплотяващ гама мощни и дружелюбни силови елементи и усъвършенствани и богати на технологии шаси системи, с цел да даде нови равнища на комфорт за лидера и пъргавост – в комбиниране с нормалния за Range Rover финес.

Модерната архитектурата на каросерията MLA-Flex обезпечава съвършената основа – инструментариум от хардуер, програмен продукт, дизайн и индустриални процеси, като подкрепя динамичното ръководство и изисканост на новия Range Rover Sport. Най-новата интегрирана система за ръководство на шасито надгражда тези основи и управлява модерните шаси технологии, които обезпечават еднообразно високо равнище на надзор, непоклатимост и динамични благоприятни условия без значение от силовия елемент или спецификацията.

Начело на подобренията на шасито на новия Range Rover Sport е пакетът Stormer Handling, който обезпечава динамично, дружелюбно и умерено шофиране когато и да е с помощта на свръхмодерните технологии за надзор на шасито. Освен Динамично въздушно окачване с нови превключваеми пневматични възглавници в пружините – за първи път при Land Rover и общоприетоо съоръжение за всички нови модели Range Rover Sport, той съдържа Dynamic Response Pro с електронна система за деен надзор срещу катурване, Кормилно ръководство на всички колела, Електронен деен диференциал с Векторно систематизиране на въртящия миг при прекъсване и Конфигурируеми стратегии.

Функциите на пакета Stormer Handling са налични в допълнение към системата Адаптивна динамичност от най-ново потомство с дейни двуклапанни демпфери и интелигентната система на Land Rover за задвижване на всички колела. Всички технологии се комбинират за изключителна проходимост и ангажираност върху всевъзможен терен, задавайки стандарта за мощните SUV коли.

Матю Бекър, шеф Конструиране на коли, Jaguar Land Rover, сподели „ Новият Range Rover Sport се възползва от нашата съвременна архитектура на каросерията MLA-Flex и усъвършенствани системи и технологии за шасито. Това е първият Land Rover с превключваеми пневматични възглавници в пружините, позволяващи на нашите инженери да съчетаят комфорта на автомобил Range Rover със завладяващата динамичност, която се асоциира с Range Rover Sport. Резултатът е по-спортен темперамент от всеки път в комбиниране с модернизиран разкош и финес. “

Гъвкава модулна надлъжна архитектура (MLA-Flex)
MLA обезпечава фундаменталните основи на преживяването зад кормилото на Range Rover Sport. Новата архитектура на каросерията е структурно най-коравата в историята на Land Rover – със статична коравина на извъртане 33 kNm/deg – до 35% по-корава от преди. Тя обезпечава основите, върху които се градят най-новите технологии на шасито и усъвършенствания на окачването, допринасяйки за неповторимата композиция от динамична проходимост и изисканост на новия Range Rover Sport.

Най-новото потомство на интегрираната система на Land Rover за надзор на шасито ръководи технологиите, които вършат това допустимо. Централно ръководената система съдържа един електронен модул, който управлява шаси системите на мощния SUV за в действителност хармонично и дружелюбно шофиране.
Тези системи включват Динамично въздушно окачване, което съдържа превключваеми пневматични възглавници в пружините за първи път, с цел да обезпечи оптимален комфорт и надзор. То е допълнено от системата за динамични реакции Dynamic Response Pro, подкрепена от електронна система за деен надзор срещу катурване, която разпределя въртящия миг върху всяка ос за непоклатимост и отличен надзор върху каросерията.

Кормилното ръководство на всички колела е общоприетоо съоръжение за най-мощните силови елементи P510e Electric Hybrid и P530 и предлага несравнима маневреност и пъргавост при ниски скорости и увеличена непоклатимост и убеденост при високи скорости. Електронният деен диференциал с векторно систематизиране на въртящия миг при прекъсване обезпечава чудесно сцепление и динамичност на задвижване.

Най-новата система Адаптивна динамичност на Range Rover Sport планува придвижванията на каросерията въз основа на дейностите на лидера – от подаването на газ до навиците, свързани с кормилното ръководство – и дефинира наклона на шасито. Рекалибрирането 500 пъти в секунда подсигурява, че системата може да се приготви за идните завои в границите на две милисекунди от действието на лидера.

Аеродинамично съвършенство
Новият Range Rover Sport съставлява впечатляваща еволюция във връзка с аеродинамиката по отношение на своя предходник, с многочислени стилови и инженерни развития, допринасящи за 15% понижаване на коефициента на въздушно противодействие до 0.29Cd даже с по-внушителния и изявен дизайн на предната част на новия модел.

Елементите на редуктивния екстериорен дизайн на новия Range Rover Sport също усъвършенстват аеродинамичната успеваемост и интериорния финес. Те включват изравнени стъкла и дръжки на вратите, лазерно-заварен покривен панел и скрита лайстна по междинната линия, до момента в който най-дългият и максимален спойлер, инсталиран в миналото на Range Rover, съставлява впечатляващо дизайнерско изказване и в същото време обезпечава обилни аеродинамични изгоди.

Динамично въздушно окачване и Адаптивна динамичност
Land Rover вкара въздушното окачване преди 30 години и всеки нов Range Rover Sport е оборудван с най-новата система Динамично въздушно окачване за ненадмината просторност на опциите, от бързи реакции и усъвършенствана динамичност на пътя до несравнима проходимост върху всевъзможни терени. Отзивчива, прецизна и гъвкава, тя съвършено балансира комфорт без изпитание с следена динамичност за същински състезателен темперамент.

Системата вкарва за първи път в Land Rover превключваеми пневматични възглавници в пружините с двойни адаптивни въздушни камери, които обезпечават по-широк диапазон на работа. Налягането в електронно ръководените пружини може да се контролира посредством надзорен клапан. За по-динамично шофиране налягането в камерата се усилва, с цел да се реализира по-гладко завиване и нараснала пъргавост, позволявайки на лидера да персонализира преживяването зад кормилото и да приоритизира ръководството.

При всекидневно шофиране се задейства втората камера, с цел да обезпечи по-спокойно, гладко и следено возене. Технологии като Активно намаляване при висока скорост – което автоматизирано снижава височината на каросерията с 16 мм при непрекъсната висока скорост – способстват за по-голяма аеродинамична успеваемост и финес.

Незабележимо за лидера, превключването сред режимите на шофиране става безшумно и неотложно, с цел да даде мечтаните динамични реакции. Работещи в естетика с другите шаси системи, ръководени от Интегрираната система за надзор на шасито, свръхмодерните пружини с превключваеми пневматични възглавници сплотяват в едно най-хубавите налични технологии, с цел да дават отличен надзор на наклона на шасито. Това обезпечава на новия Range Rover Sport прецизни реакции за оптимален надзор и комфорт когато и да е.

Динамичното въздушно окачване съдържа и технологията Изпреварващо окачване, която следи пътя начело, с цел да приготви окачването за приближаващи завои за поддържане на непоклатимост. То интелигентно употребява навигационни данни eHorizon, с цел да приготви съвършено автомобила за най-финото возене, осигурявайки следното:
• Управление в завой – Данните за скоростта на автомобила и информацията от навигационната система eHorizon се употребяват, с цел да се преценяват приближаващите завои и да се дефинират най-подходящите настройки на окачването, с което се понижава наклона на шасито и се реализират впечатляващи благоприятни условия за завиване.
• Повишена успеваемост – Range Rover Sport се снижава с 16 мм при скорости над 105 км/ч за най-ефективната динамичност по скоростни пътища, подпомагана от навигационните данни eHorizon.
• Предотвратяване на конфликт – Осигурява на автомобила пъргави реакции, превключвайки в динамичен режим, в случай че бъде регистриран риск от конфликт, гарантирайки, че Range Rover Sport може да се оправи по бърз и ефикасен метод.

Системата Адаптивна динамичност 2 на новия Range Rover Sport е най-новото потомство програмен продукт за съвременно окачване и надзор на амортисьорите – със специфична конфигурация, осигуряваща най-фино контролиране на возенето и отличен надзор срещу катурване. Тя добавя по-твърдите въздушни възглавници в пружините с двоен ход, употребявайки двуклапанни монотръбни демпфери, с цел да ръководи главното наклоняване и люшкане на каросерията по най-ефективния вероятен метод – осигурявайки непрекъснато удовлетворяващо шофиране.

Активните амортисьори Bilstein съдържат непрекъснато променливи клапани, като реагират в границите на 12 милисекунди на всяко придвижване нагоре и в същото време могат да управляват силите, генерирани по време на противоположния ход.

Кормилно ръководство на всички колела
Новият Range Rover Sport предлага Кормилно ръководство на всички колела – общоприетоо съоръжение за моделите със силови елементи P510e Electric Hybrid и P530 – което усъвършенства реакциите и пъргавината при динамично шофиране и маневреността при ниски скорости. Системата е конфигурирана да обезпечава несравнима маневреност при скорости до 50 км/ч, да вземем за пример по градските улици и в паркинги, където дребният диаметър на завой е основен.

Задните колела завиват под ъгъл до 7,3 градуса в противоположната посока на предните, с цел да обезпечат без изпитание диаметър на завой по-малък от 11 м, подпомагани от по-бърза кормилна рейка, която също обезпечава по-пъргави реакции при промяна на посоката при ниска скорост.

При скорост над 50 км/ч задните колела се завъртат в същата посока като предните колела, осигурявайки изключителна непоклатимост и нараснала пъргавост. Кормилното ръководство на всички колела подсигурява, че новият Range Rover Sport се усеща още по-пъргав от преди – и като доста по-малък автомобил – за вдъхващо убеденост шофиране във всякаква среда.

Dynamic Response Pro
Dynamic Response Pro подсигурява, че новият Range Rover Sport непрекъснато обезпечава най-стабилните реакции. Електронната система за деен надзор срещу катурване е с 48-волтово електрозахранване, което ръководи предните и задни задвижващи механизми, контролиращи равнището на наклоняване в завои и осигуряващи постоянен и непрекъснат надзор върху каросерията. Модерната технология дава същото равнище на резистентност против наклоняване като в предходния Range Rover Sport SVR, само че в комбиниране с извънреден комфорт.

Задвижващите механизми обезпечават до 1400 Нм въртящ миг сред двете половини на антиролбара при всички режими на шофиране с помощта на интегриран датчик за въртящия миг и разединяващ модул за акуратен надзор на системата против катурване. Собствена разработка, Dynamic Response Pro работи дружно с най-новата система Адаптивна динамичност 2, с цел да синхронизира системите на автомобила за най-подходящата и ангажираща конфигурация.
Независимото ръководство на задвижващите механизми разрешава на системата да контролира разпределението на силите за надзор на наклоняването сред предните и задните оси на всеки 10 милисекунди – предлагайки тънко уравновесено шофиране и точно настроена пъргавост в отговор на многообразие от външни фактори, от странично ускоряване и скорост на автомобила до търкане в пътната повърхнина.

Пъргавината на новия Range Rover Sport се усилва при избор на динамичен режим на шофиране. Dynamic Response Pro реагира, като в допълнение понижава придвижванията на наклона на шасито и усилва пъргавината.

Системата има спомагателни изгоди за офроуд динамичността, като антиролбарът се разединява, с цел да усили оптимално изместването на колелата и да усъвършенства комфорта на возене по неравномерен терен. Функционалността за надзор на въртящия миг със затворен цикъл значи, че електронните задвижващи механизми интензивно подкрепят автомобила по неравни повърхности за поддържане на стабилността.

Конфигурируем динамичен режим
Конфигурируемите стратегии разрешават на водачите да персонализират динамичния режим. Много детайли могат да бъдат контролирани, като са налични вариантите за естествена и динамична конфигурация. В динамичен режим силовият елемент е по-отзивчив с по-чувствителен педал на газта за по-бързи реакции, до момента в който твърдостта на кормилото е увеличена за по-силни чувства в завои.

Трансмисията поддържа по-високи обороти на мотора за всяка предавка, поддържайки автомобила в оптималния диапазон на мощ, до момента в който въздушното окачване се контролира за по-голяма пъргавост. В динамичен режим може да бъде задействана и функционалността за динамично пускане Dynamic Launch, която настройва силовия елемент за оптимално нарастване на праволинейното ускоряване от място.

Интелигентно задвижване на всички колела с Интелигентна динамичност на задвижване
Всеки силов елемент на новия Range Rover Sport употребява 8-степенна автоматизирана трансмисия ZF и най-новото потомство на системата на Land Rover Интелигентно задвижване на всички колела (iAWD) за най-ефективно систематизиране на мощността на пътя посредством системата Интелигентна динамичност на задвижване. Тя следи равнищата на сцепление и дейностите на лидера 100 пъти в секунда, с цел да планува и разпределя въртящ миг сред предната и задната ос за оптимална двигателна сила при всевъзможни условия.

Задвижването на всички колела е постоянно обвързвано при придвижване отвън пътя, тръгване от спряло състояние, при студено време и при скорости над 160 км/ч. В други случаи функционалностите Изключване на задвижването и Въртящ миг при нужда на системата за задвижване на всички колела на Range Rover Sport ръководят задвижващата система, като употребяват най-подходящата форма на задвижване за съответната обстановка.

Системата е в положение да обезпечава непрекъснато задвижване на всичките колела с изгодата да изключва задвижването към предните колела, оста и задвижващия вал, когато не е належащо, да вземем за пример при придвижване с непрекъсната скорост по автомагистрала или по сухи пътища, за увеличение на успеваемостта.

При нужда, централен съединител ръководи подаването на задвижване към предните колела и задвижващите валове, като се включва незабелязано, когато е належащо и непрекъснато дава най-подходящата и динамична конфигурация за най-високопроизводителното шофиране.

Електронен деен диференциал с векторно систематизиране на въртящия миг при прекъсване
Динамиката при завиване с висока скорост се подкрепя от електронния деен диференциал на новия Range Rover Sport. Той усъвършенства тягата от задната ос, вдъхвайки по-голяма убеденост при динамично шофиране и допълвайки ръководещата го система Интелигентна динамичност на задвижване, която приоритизира задвижването на задните колела.

Технологията Векторно систематизиране на въртящия миг при прекъсване способства за тези благоприятни условия на автомобила при завиване с висока скорост, увеличавайки пъргавината и сцеплението посредством следене на разпределението на въртящия миг сред осите. Системата ръководи недозавиването и несъразмерното завиване и балансира разпределението на въртящия миг посредством прекъсване на едно от задните колела. Задната ос може да бъде блокирана, с цел да се сътвори разпределение 50/50 на въртящия миг за всяко колело.

Електронният деен диференциал усъвършенства също тягата върху хлъзгави повърхности и изместването на колелата върху всевъзможни терени. В конфигурацията на отворен диференциал Електронният деен диференциал работи със системата за векторно систематизиране на въртящия миг, с цел да трансформира салдото като стопира колелото с минимум сцепление и трансферира въртящия миг към колелото с най-голямо сцепление за непрестанен прогрес по хлъзгав терен.

Високоефективно прекъсване
Спирачните технологии на новия Range Rover Sport са усъвършенствани да допълват неговите несравними динамични благоприятни условия, осигурявайки висока продуктивност и непрекъснато чувство на педала.

Новият модел съдържа технология за прекъсване по електрически път – brake-by-wire, която се възползва от по-бързи и по-фини реакции спрямо стандартните системи, подобрявайки преживяването при шофиране и сигурността. По-финото ръководство на спирачките е резултат от следено от задействащия механизъм бутало, ръководено от крачния педал.

Най-новата спирачна система съдържа също технология за интензивно изстудяване на спирачките, с помощта на която Range Rover Sport обезпечава непрекъсната динамичност и надеждност както при динамично шофиране на пътя, по този начин и при сложни офроуд маневри. Ефективността също е непокътната посредством отваряне на каналите единствено когато е належащо в допълнение изстудяване, допринасяйки за впечатляващия коефициент на въздушно противодействие на новия Range Rover Sport от едвам 0,29 Cd. В комбиниране с олекотените спирачни дискове, които понижават необресорената маса за усъвършенствана динамичност, излъчванията за периода на виталния цикъл също са понижени с CO2 еквивалент до 80 г за целия витален цикъл на автомобила.

Terrain Response 2® с Конфигурируема Terrain Response
Несравнимата офроуд проходимост на новия Range Rover Sport е ръководена от най-новото потомство на Terrain Response 2®, съдържаща конфигурируемата система Terrain Response с най-широкия набор от специфични настройки за най-трудните офроуд маневри.

Оборудвана във всички модели, Terrain Response 2® интелигентно регистрира и се приспособява към заобикалящата среда и изискванията, настройвайки съвършено автомобила за прогрес без изпитание по най-различни терени. Това обезпечава на лидера цялата проходимост, от която се нуждае и му подсигурява, че ще дойде в мечтаната дестинация с минимално изпитание.

Конфигурируемите настройки за комфорт на возенето разрешават на лидера да управлява равнищата на комфорт по неравномерен терен, като системата Terrain Response®прилага подобаващите настройки, с цел да обезпечи стремежи комфорт. Офроуд динамичността също е увеличена с помощта на усъвършенствания диаметър на завой на Range Rover Sport, до момента в който системата за кормилно ръководство на всички колела е програмирана да реагира друго на всеки режим на Terrain Response®, оптимизирайки реакциите върху разнообразни повърхности.

Конфигурируемата Terrain Response употребява усъвършенствани шаси технологии, с цел да даде най-високата проходимост върху всевъзможен терен. Могат да бъдат заложени самостоятелни желания с до четири налични профила за терена, до момента в който за пет разнообразни системи на автомобила – диференциали, силов елемент, кормилно ръководство, надзор на тягата и надзор на возенето – могат да бъдат определени три равнища на настройка. В Автоматичен режим системата Terrain Response® автоматизирано ще обезпечи най-хубавия надзор във всяка обстановка, извеждайки за лидера целесъобразни промени в настройките, които да избере от екрана на Pivi Pro. Динамичното въздушно окачване играе основна роля за офроуд проходимостта на новия Range Rover Sport, като може да повдигне автомобила до 135 мм в най-екстремните обстановки за до 15 секунди, когато бъде регистрирано превъртане на колелата, с цел да поддържа напредването и при най-предизвикателните офроуд условия.

Адаптивен автопилот при офроуд шофиране
Преодоляването на неравни терени е още по-спокойно и елементарно с помощта на новаторския Адаптивен автопилот при офроуд шофиране на новия Range Rover Sport – изобретение за Land Rover. Това издига системата за поддържане на заложена скорост по кръстосан терен на последващо равнище, с отчитане на пътните условия и автоматизирано точно конфигуриране на скоростта на автомобила за поддържане на непоклатимост, надзор и комфорт според от определената от четирите вероятни настройки за комфорт.

Усъвършенстваната система употребява голям брой логаритми, анализирайки клатенето, наклона на шасито, с цел да дефинира автоматизирано оптималната скорост за поддържане на надзор върху неравномерен терен. Водачът е непрекъснато осведомен от екрана на информационно-развлекателната система Pivi и скоростта и настройката за комфорт се избират от същите бутони на кормилото, които се употребяват за ръководство на Адаптивния автопилот.

Вдъхващата убеденост система разрешава на водачите да преодоляват пясъчни плажове или кални терени без изпитание, като се концентрират само върху ръководството на кормилото. По наводнени терени тя даже работи взаимно с функционалността Режим на прегазване, помагайки на водачите да поддържат съвършената носова вълна за оптималната убеденост и проходимост.

Режимът на прегазване заключва задвижващия тракт, задава височината на возене до най-много и затваря всички вентилационни отвори на купето, с цел да разреши прегазване в до 900 мм вода. Сензорите за прегазване разрешават на водачите да виждат дълбочината на водата към автомобила на екрана на Pivi Pro, до момента в който спирачните дискове „ се избърсват “, когато се избере различен режим на Terrain Response.

Теглене
Увеличените благоприятни условия на новия Range Rover Sport не се изчерпват с неговата динамичност на пътя и отвън него. Той може да тегли до 3,5 тона (3,0 тона за версията електрически хибрид) с помощта на усъвършенствания помощник за изтегляне, подпомагащ маневрите на заден ход. Водачът е в положение да ръководи ремарке за заемане на място единствено с потреблението на въртящ се контролер на централната подпора, управителен от линиите на траекторията, изведени на екрана на Pivi Pro от задната камера.

Асистентите за закачване и за непоклатимост на ремаркето улесняват закачването на ремарке и подкрепят увереното и комфортно шофиране, до момента в който тегличът с електрическо изваждане се прибира елегантно с натискането на един бутон, когато не е нужен.

Усъвършенствано развиване
Land Rover употребява свръхмодерни виртуални симулатори за непрекъснато рационализиране на новия Range Rover Sport, в това число нов, виртуален офроуд симулаторен детайл. Това е в допълнение към виртуалния свят, който включва картографирани локални пътища към централата в Гейдън. Извършени са над 140 000 часа виртуален разбор преди изпитването на пътя, намалявайки броя действителни километри, нужни за автопарк от прототипни коли.

РАЗМЕРИ НА КАРОСЕРИЯТА
Дължина 4946 мм
Широчина (вкл. огледала) 2209 мм
Височина 1820 мм
Междуосие 2997 мм
Диаметър на завой 10,95 м

ОФРОУД ПРОХОДИМОСТ
Максимален пътен луфт 281 мм (PHEV: 274 мм)
Максимално изместване 546 мм (PHEV: 528 мм) с eARC
Преден ъгъл на заход 33 градуса (29,7 градуса за Dynamic)
Ъгъл на превъзмогване сред осите 26,9 градуса (PHEV: 24,5 градуса)
Заден ъгъл на заход 30 градуса
Дълбочина на прегазване 900 мм

*Източник: www.landrover.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР