• Мерките за повишаване на ефективността на разходите по устойчив начин

...
•	Мерките за повишаване на ефективността на разходите по устойчив начин
Коментари Харесай

Силна първа половина на 2022 г. за Volkswagen леки автомобили

• Мерките за повишение на успеваемостта на разноските по резистентен метод дават резултат
• Оперативната възвръщаемост на продажбите преди специфични позиции се усилва до 5,6 %
• Оперативният резултат преди специфични позиции нараства до 1,9 милиарда евро
• Стратегията за електрическа подвижност работи: 25 % повече напълно електрически коли са доставени макар дефицита на доставки и рестриктивните мерки, свързани с ковид
• Изпълнителният шеф на Volkswagen Томас Шефер: „ Правим огромни крачки. Спечелихме забележителна спомагателна инерция през второто тримесечие. Предпазлив оптимист съм за доставките през втората половина на годината. Искаме да поститнем спомагателни синергии сред всеобщите марки.
• Volkswagen покачва опциите за оперативна възвръщаемост на продажбите преди специфични продукти до 4 до 5 % за цялата 2022 г

Брандът Volkswagen в допълнение укрепи икономическата успеваемост на групата през първата половина на 2022 година Ефективното ръководство на продажбите, усъвършенстваната успеваемост на разноските и поредното използване на тактиката ACCELERATE доведоха до мощен финансов резултат. Оперативният резултат преди специфични позиции се увеличи до 1,9 милиарда евро (първата половина на 2021 година: 1,2 милиарда евро). Оперативната възвръщаемост на продажбите преди специфични продукти набъбна до 5,6 % (първата половина на 2021 година: 3,4 процента). Резултатът за полугодието бе изключително повлиян от мощното второ тримесечие. Това е и главната причина чистият действен паричен поток да доближи 569 милиона евро през първите шест месеца. Като резултат от усъвършенстван модел и ценова политика, компанията генерира доходи от продажби малко под 33 милиарда евро (първата половина на 2021 година: 36 милиарда евро) – макар забележителния спад на годишна база в доставките на коли.

Изпълнителният шеф на Volkswagen Томас Шефер: „ Правим огромни крачки в използването на нашите тактика за електрическа подвижност, цифровизация и програмен продукт, набрахме забележителна скорост през второто тримесечие на 2022 година, макар непрекъснато обтегнатата обстановка с доставките. Ние продължаваме да прилагаме изключителна дисциплинираност на разноските и ще използваме още по-големи синергии на всички равнища в групата на всеобщите марки. Целта е да се увеличи успеваемостта с 20 % за цялата група от всеобщи марки в средносрочен проект. За второто част на годината сме внимателни оптимисти, че обстановката с доставките ще се облекчи. “ Групата на всеобщите марки, която включва Volkswagen леки коли, SEAT и CUPRA, ŠKODA, както и Volkswagen лекотоварни коли, са под отговорността на Томас Шефер в управителния съвет на Групата. Дори марките би трябвало да си сътрудничат по-близо в бъдеще, с цел да стане още по-бързи, по-ефективни и по-рентабилни – и да трансфорат огромния размер коли, които създават, в конкурентно преимущество.

Фокусът върху успеваемостта на разноските остава неизменен
Приносът за финансовия резултат включва продължаващия пореден блян към усъвършенстване непрекъснатите разноски и разноските за дистрибуция, продължаващата обнадеждаваща наклонност в районите – изключително Северна и Южна Америка, както и фокусът за вложения в цифровизация и електрическа подвижност, които са основни за бъдещето. „ Нашите ограничения за понижаване на разноските и увеличение на облагата имат резултат, макар продължаващите упорити геополитически фактори - неустановеност, внезапно повишаване на цените на суровините и силата, спирания във веригите на доставки, както и въздействието на пандемията в Китай “, сподели финансовият шеф на Volkswagen Александър Зайц. „ Възходящата наклонност продължи през второто тримесечие. “

Volkswagen доставя 25 % повече напълно електрически коли
Заради войната в Украйна, световния дефицит на полупроводници и коронавирус-пандемията в Китай, световните доставки възлизат на 2,08 милиона коли (намаление 23,2 процента). Междувременно броят на доставените електрически коли продължава да пораства. Общо 116 000 бройки – това значи, че са доставени 25 % повече напълно електрически коли в сравнение с през същия интервал на предходната година. Носителят на тази наклонност ID.4, с към 63 000 доставки, трансформира всеки втори BEV в ID.4. В Китай, доставките на Volkswagen на електрически коли са се удвоили, а през юни броят на коли от ID. фамилията доближи нов връх със 17 600 модела, доставени на китайски клиенти.

Прогнозата за 2022 година е нараснала – макар възходящите цени на суровините и силата.
„ Очакваме въздействието на цените на суровините и силата да бъде доста по-високо през втората половина на 2022 година, в сравнение с през първата половина на годината. Предприемаме пакет от ограничения за противопоставяне на тази наклонност. Уверени сме, че значително ще успеем да компенсираме тези нараствания на цените и ще продължим позитивната ни наклонност. Поради тази причина подвигаме нашите прогноза – в случай, че обстановката с доставките се развива съгласно упованията. За цялата 2022 година в този момент се стремим към оперативна възвръщаемост на продажбите преди специфични позиции от 4 до 5 % “, споделя Александър Зайц. Прогнозата за цялата година преди беше до 4 %.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР