• Изцяло новият Nissan Qashqai е удостоен с 5 звезди от

...
•	Изцяло новият Nissan Qashqai е удостоен с 5 звезди от
Коментари Харесай

Новият Nissan Qashqai удостоен с 5 звезди от EURO NCAP

• Изцяло новият Nissan Qashqai е почетен с 5 звезди от самостоятелната организация EURO NCAP, според новия протокол 2020-2022
Изцяло новият Nissan Qashqai получи най-високата оценка за сигурност – 5 звезди от самостоятелната организация EURO NCAP. Това достижение е удивително и предвид на обстоятелството, че оценката бе направена по отношение на новия и по-строг протокол 2020-2022.

Отлична отбрана както за възрастните, по този начин и за децата в купето.
Euro NCAP отсъди 91% степен на отбрана както на възрастни пасажери, по този начин и на децата в купето на новия Qashqai. Това удивително достижение, сe дължи на усъвършенстваната CMF-C платформа и структурата, построена от ултра-високоякостна стомана в основни зони, които да поемат силата при възможен удар, намалявайки по този метод заплахата за пасажерите в купето. Добавянето на централна въздушна възглавница – за първи път при коли Nissan за Европа – за попречване на конфликт, при удар от страни, сред лидера и пасажера до него оказва помощ на Qashqai да получи оптималните 16 точки на теста за непряк удар.

23,8 от оптималните 24 точки са присъдени за отбрана на децата в купето, както и оптималните 12 точки при монтажа и обезопасяване на детско столче.

70% резултат за отбрана на уязвимите участници в придвижването
Qashqai реализира 70% сигурност при тестванията за отбрана на пешеходци и велосипедисти. Новият Nissan Qashqai е оборудван с редица системи за дейна сигурност, като Интелигентен Спирачен Асистент, която предизвестява лидера и ползва спирачно изпитание, при положение на евентуален удар с транспортно средство, велосипедист или пешеходец. Започвайки от най-ниското, тази система е общоприета за всички равнища на съоръжение.

Асистенти за сигурност
Euro NCAP слага нуждата от попречване на произшествия преди всичко и по тази причина присъжда точки за съществуване на системи за предотвратяване от конфликт.
И тук Nissan Qashqai се показва извънредно добре - 95% - с помощта на необятния набор Интелигентна Мобилност технологии.
Head-up екранът оказва помощ на лидера да следи скоростта, рестриктивните мерки, навигацията, без да отклонява очи от пътя.

Въвеждането на интелигентни светлини, които контролират формата на лъча, с цел да се избегне заслепяване на насрещното придвижване, са още една илюстрация на нова технология, която покачва сигурността.

Моделът предлага и умна система за поддържане лентата на придвижване, както и система за предизвестие и интервенция при съществуване на транспортно средство в сляпата зона. Системата за предизвестие на съществуване на трафик при маневриране на заден ход е още едно средство за попречване на конфликт.

Дейвид Мос, старши вицепрезидент, районни проучвания и развиване, Технически център на Nissan в Европа, сподели: „ При създаването на новия Qashqai ние възприехме метод да обмислим по какъв начин технологията може да подкрепя по-добре лидера в обстановки, при които за него има огромно натоварване. Намесата се случва поетапно, като първата стъпка е информация, по-късно предизвестие и най-после намеса, при положение, че лидерът не предприеме коригиращи дейности. " Той добави: „ От потреблението на съвременни материали, в това число високоякостна стомана, в структурата на каросерията на автомобила, до потреблението на пасивни и дейни технологии Nissan Intelligent Mobility значи, че можем да предложим на нашите клиенти рафинирано, пъргаво задвижване с усъвършенствана всестранна отбрана. Наистина се гордеем с този извънреден резултат. "

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР