• Groupe Renault представя своята визия за куриерски услуги с Renault EZ-PRO,

...
•	Groupe Renault представя своята визия за
куриерски услуги с Renault EZ-PRO,
Коментари Харесай

Запознайте се с Renault EZ-PRO: роботизиран автомобил за куриерски услуги

• Groupe Renault показва своята визия за куриерски услуги с Renault EZ-PRO, концептуално автономно транспортно средство за доставки, съдържащо споделени, персонализируеми капсули
• Благодарение на модулни капсули за гъвкави транспорти на артикули, EZ-PRO е платформа, предопределена за куриерски компании, логистични оператори, търговци на дребно и консуматори.
• Благодарение на EZ-PRO, потребителите могат да преценяват тъкмо къде, по кое време и как да получат доставките си.
• EZ-PRO подкрепя интелигентните градове на бъдещето, като понижава задръстването и замърсяването.

На Автомобилния салон в Хановер Groupe Renault представи Renault EZ-PRO, самостоятелен, електрически, обвързван концептуален автомобил със споделени капсули, олицетворение на бъдещето на куриерските услуги. Доставката по домовете е една от най-големите възможности за революционни решения в сферата на професионалните услуги, тъй като онлайн търговията продължава да процъфтява, потребителите изискват бърза доставка, търговците търсят начини за усъвършенстване на разноските за доставка, а градовете не престават да търсят нови способи за ръководство на интензивния трафик и тапите.

Като производител на лекотоварни автомобили (LCV) към този момент съвсем 120 години и лидер на европейския пазар на електрически лекотоварни коли, марката Renault е ангажирана с ускоряване на промяната в куриерските услуги и в начина, по който придвижваме артикули.

EZ-PRO е концептуален модел, която се състои от самостоятелен водач под и съпътстващи капсули без водач. Марката Renault има вяра, че в близкото бъдеще куриерските услуги няма да бъдат изцяло автоматизирани и хората ще не престават да бъдат в основата на превозите действия.

В EZ-PRO самостоятелният водач под приютява консиерж, който следи доставката на стоките, както и своя автопарк от капсули. Освободен от днешните ограничения на шофирането, консиержът може да се концентрира върху по-важни задачи, като контрол на ефективното планиране на маршрутите или осигуряване на спомагателна и лична услуга като лична, премиум доставка на хранителни стоки или чупливи предмети.

В сходство с обещанието на марката за по-лесен живот, EZ-PRO предлага безопасни и ергономични решения за консиержа, като достъп от предната част на автомобила, контролер под формата на джойстик и задвижване на четирите колела с цел лесно маневриране.

Автопаркът от капсули без водачи се движи поредно в колона или независимо един от различен. В сходство с обещанието на марката Renault Pro+, персонализацията съгласно конкретните нужди е също една от мощните страни на този концептуален автомобил. EZ-PRO съдържа конфигуруеми модули, които дават отговор на голямо многообразие от характерни нужди на бизнес клиентите: за експерти в сферата на куриерските услуги, само че и за търговци, занаятчии и бизнесмени.

„ С EZ-PRO ние продължаваме нашата изследователска активност по повод на бъдещето на споделената градска мобилност. Фокусиран върху решенията за доставка, този самостоятелен, обвързван и електрически концептуален модел представлява идеалния инструмент, който е както основател на благоприятни условия за професионалистите, по този начин и подпомагащо средство в услугите за всички свои потребители, директни и непреки. Той е базиран на експертния опит на Renault в лекотоварните коли и на ДНК-то на марката, което слага хората в основата на своите решения “, декларира Лорънс ван ден Акер, Старши вицепрезидент, Корпоративен дизайн, Groupe Renault.

EZ-PRO е споделено решение. Конвой от капсули, който напуща един и същи хъб и се ръководи от един и същи логистичен оператор, може да придвижва различни видове артикули и артикули, като всяка капсула има свое лично устройство за разплащане, тематика, клиентела и място на доставка. Те обаче се ръководят от една и съща електрическа и автономна платформа. По същия метод една капсула може да извърши серия доставки за един онлайн магазин и друга серия за друг магазин. Тези споделени сценарии допринасят за оптималната продуктивност и икономисване на разноски.

EZ-PRO – безпроблемно решение за крайните потребители (получатели)
EZ-PRO е предопределен да предложи оптимално решение за доставки както за професионалистите, по този начин и за потребителите. Получателите ще могат да избират комфортно време и място за доставка по собствен избор. Крайният консуматор ще може също да избира сред това да получи своя пакет от консиержа или посредством достъп до касети на самообслужване в капсулите без водачи. Тези касети, налични 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, могат да бъдат отворени от получателя чрез приложение за мобилен телефон.

Решението за доставки за потребителите ще предлага също варианти за следене в реално време посредством мобилно устройство и услуги за предизвестие за още по-безпроблемна доставка.

Цялостен позитивен резултат върху градския живот
Дизайнът на EZ-PRO е планиран за да минимизира образното усещане и да подсили интеграцията на капсулите в градския пейзаж. Сатинираното покритие на купето, аеродинамичните съставни елементи на колелата, блестящият външен тип на отварящите се панели и отразяващите повърхности спомагат да се направят капсулите ненатрапчиви в градската среда.

Куриерските услуги съставляват 30% от трафика в градовете - натоварване, което EZ-PRO може да облекчи посредством на своето споделено решение за доставки, гъвкавост и самостоятелно шофиране. Това ще допринесе за по-малко коли на пътя в час-пик и по-малко тапи, причинени от неприятни шофьорски привички или зле паркирани транспортни средства. Плавният поток на трафика може да бъде допълнително усъвършенстван посредством свързване на роботизирания автомобил към градската инфраструктура като светофари и центрове за надзор на трафика.

EZ-PRO е част от серия концептуални модели на Renault, фокусирани върху градските мобилни услуги. EZ-PRO следва представянето на EZ-GO - електрически, обвързван, напълно автономен, споделен автомобил за превоз на хора. Със същия блян да предостави устойчива подвижност за всички, EZ-PRO е 100% електрически, допринасяйки за по-екологична и по-тиха транспортна система.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР