• Гъвкавостта се среща с безопасността: Discovery Sport получи пет звезди

...
•	Гъвкавостта се среща с безопасността: Discovery Sport получи пет звезди
Коментари Харесай

DISCOVERY SPORT ОТЛИЧЕН С ПЕТ ЗВЕЗДИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ОТ EURO NCAP

• Гъвкавостта се среща с сигурността: Discovery Sport получи пет звезди за сигурност в последния кръг от проби на Euro NCAP
• Интелигентна помощ: Комплект от усъвършенствани технологии за подкрепяне на лидера оценени с 85% резултат за Safety Assist
• Електрифицирана мощ: Discovery Sport се предлага с гама от ефикасни бензинови и дизелови мотори, в това число plug-in електрически хибрид, кадърен да измине до 60 км единствено на електричество
• Най-безопасните SUV коли: Всеки модел Range Rover, Discovery и Defender към този момент има оценка от пет звезди на Euro NCAP

Discovery Sport още веднъж е награден с пет звезди за сигурност на Euro NCAP – това значи, че всички модели Range Rover, Discovery и Defender към този момент имат оптималната оценка за сигурност.

Discovery Sport дебютира през 2014 година с пет звезди. Тестван още веднъж през 2022 година по още по-строги стандарти и условия, универсалният фамилен SUV си обезпечи още една оценка от пет звезди, с усъвършенствани индикатори от 89% резултат за отбрана на деца пасажери, 71% за уязвими участници в придвижването и 85% за помощник за сигурност. Защитата на възрастни пасажери означи 84%.

Discovery Sport се причислява към моделите Discovery, Defender и Range Rover Evoque, Range Rover Velar, Range Rover Sport и Range Rover в постигането на оценка от пет звезди, базирайки се на десетилетия опит в системите за дейна и пасивна сигурност.

Томас Мюлер, изпълнителен шеф продуктов инженеринг, Jaguar Land Rover, разяснява: „ Нашата упоритост е да проектираме и произвеждаме най-безопасните коли за нашите клиенти. Дигиталните нововъведения и въвеждането на нови ADAS технологии ни разрешиха да поддържаме стандартите за сигурност на най-високо равнище, като в същото време запазихме гъвкавостта и опциите, свързани с всички коли Discovery. “

Discovery Sport се открои в сегмента на компактните SUV коли, когато се появи на пазара през 2014 година Той показа авангардната въздушна възглавница за пешеходци и самостоятелното спешно прекъсване на Land Rover, което от този момент е усъвършенствано с нова радарна технология и обновени логаритми, с цел да разшири опциите си. Други усъвършенствания включват модифицирани облегалки за глава и защитни колани на втория ред, както и прибавянето на технологията Multi Collision Braking.

Усъвършенстваните системи за подкрепяне на лидера, предлагани на Land Rover Discovery Sport, включват:

• Автономно спешно прекъсване (AEB) – употребявайки ориентирани радари и камери, AEB оказва помощ да се разпознават коли, пешеходци и велосипедисти начело и в профил, до момента в който Discovery Sport завива наляво или надясно. AEB ще разпознава непосредствените опасности и ще задейства спирачките, с цел да понижи тежестта или да избегне удара.
• Lane Keep Assist – следи маркировката на пътната лента, с цел да открие несъзнателно овакантяване на лентата. Ако автомобилът е на път да пресече границата на лентата, към кормилото се ползва мощ на въртене, с цел да се противодейства на придвижването при секване на маркировката.
• Авариен помощник за поддържане на лентата – оказва помощ да се обезпечат коригиращи насочвания, в случай че откри, че автомобилът се доближава прекалено много до ръбовете на пътя и се отклонява към прилежаща лента, където се засичат насрещно движещи се транспортни средства.
• 3D Surround Camera и ClearSight Ground View – системата за съраунд камера обезпечава 3D, 360-градусов аспект към автомобила и може да демонстрира няколко изгледа по едно и също време на сензорния екран при маневриране – давайки на лидера подробна информация за заобикалящата го среда. ClearSight Ground View разрешава на водачите да виждат скритата зона непосредствено пред и под предния похлупак на централния сензорен екран.
• Адаптивен круиз надзор – Адаптивният круиз надзор поддържа заложената скорост на автомобила. Тя се понижава автоматизирано, в случай че бъде засечен по-бавно движещ се автомобил в лентата начело.
Discovery Sport остава най-способният и повсеместен стилен SUV, с 5+2 места и съществуването на plug-in хибриден електрически модел P300e, предлагащ до 60 км напълно електрически пробег, зареждане до 80% за 30 минути и CO2 излъчвания от 34g/km.

*Източник: www.landrover.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР