• Първият напълно електрически спортен модел на Hyundai IONIQ 5

...
• Първият напълно електрически спортен модел на Hyundai IONIQ 5
Коментари Харесай

Hyundai N разкрива две концепции, сигнализиращи за спортната визия за ерата на електрификацията

• Първият изцяло електрически състезателен модел на Hyundai IONIQ 5 N ще бъде пуснат на пазара през 2023 година
• Hyundai през днешния ден показва две спортни концепции — RN22e и N Vision 74
• RN22e употребява новаторската платформа Electric-Global Modular Platform (E-GMP) на Hyundai с дизайна на купето на IONIQ 6
• N Vision 74 е спортен хибриден модел с водородни горивни кафези, въодушевен както от Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo, по този начин и от концепцията Hyundai Pony Coupe от 1974 година
• RN22e и N Vision 74 въплъщават спортната визия на марката Hyundai N към електрификация, макар че не е доказано за всеобщо произвеждане

Спортното отделение на Hyundai – N pазкрива своята визия за електрификация, с цел да показва уговорката на компанията към фокусирани в бъдещето технологии с нулеви нездравословни излъчвания. RN22e и N Vision 74 са вдъхновяващи образци за визията на N към електрификация. Тези две „ преносими лаборатории “ показват упоритостта на Hyundai да стане водач в бъдещето с нулеви излъчвания.

„ Подвижните лаборатории “ на Hyundai са мястото, където се тестват и ревизират усъвършенстваните технологии на компанията, с цел да ги приложи към бъдещи индустриални модели. RN22e сплотява напълно новия IONIQ 6 и Electric-Global Modular Platform (E GMP) на компанията, като в същото време слага нов стандарт във спортните електрически автомобили. Междувременно N Vision 74 съчетава EV технология с усъвършенствана система за водородни горивни кафези, което го прави първата лаборатория за водородни хибриди на Hyundai N, която изследва „ насладата от шофирането “ в ерата на електрификацията.

„ RN22e и N Vision 74 играят значима роля в стратегическото развиване на цялата ни продуктова гама, изключително на нашите електрифицирани, високопроизводителни транспортни средства “,
„ Въртящите се лаборатории съставляват непрекъснатото развиване на нашите най-модерни технологии. Този неповторим метод ни прави подготвени за провокациите на бъдещето, като ни дава опция да се изпреварим до краен лимит. "
Томас Шемера, вицепрезидент и началник на отдела за потребителско преживяване в Hyundai Motor Company.

Както RN22e, по този начин и N Vision 74 ще продължат да бъдат тествани и проверявани от инженерите на Hyundai, тъй че бъдещите сериини втомобили N да могат да бъдат оборудвани с техните напреднали технологии.

Визията на Hyundai N към електрификацията
От стартирането на първия си състезателен сериен автомобил през 2017 година, Hyundai i30 N, N разшири границите на продуктивността, с цел да помогне на клиентите да открият какъв брой занимателно може да бъде шофирането. Твърдението на марката е „ Никога просто не шофирайте “, тъй като напредването от А до Б в никакъв случай не би трябвало да е скучно. Дори в електрическото бъдеще марката N следва трите си стълба: гамен в завоите (стегната, идеално уравновесена машина за завиване), опция за спортната писта (всички модели N са основани да се показват непосредствено на пистата) и всекидневен състезателен автомобил (за всеки и всяка потребност, не просто следете дни и магистрали).

„ Само за седем години Hyundai N се трансформира в най-бързо разрастващата се спортна марка. “
„ N се движи напред, с цел да сложи нови стандарти в устойчивата висока продуктивност. С възторг започваме тази нова глава на електрифицирана висока мощ и ще преследваме тази цел, като използваме нашата креативност, инженерен опит и спортен дух. “
Тил Вартенберг, вицепрезидент на Hyundai N

Представяме ви RN22e, взор към идния EV N
RN22e предлага пакет, подготвен за спортна писта, като усъвършенства и усъвършенства водещата на пазара платформа E-GMP на Hyundai и го пакетира в основан на IONIQ 6 рационализиран дизайн. Като първата преносима лаборатория на Hyundai N, основана на E-GMP, RN22e демонстрира визията и посоката на електрифицираната марка N, като в същото време отваря опцията за спортне EV модел в бъдеще. Концепцията получи името си, тъй като е преносимата лаборатория на марката N, създадена през 2022 година

RN22e е тестван, с цел да усили оптимално трите стълба на продуктивността на N, започвайки с „ гамен в завой “. N развива качества за завиване от стартирането на марката и дава e-LSD. RN22e покачва оптимално сцеплението в завой даже с неизбежно по-голямо тегло, като изследва векторизирането на въртящия миг посредством двоен съединител. Освен това, 3D отпечатаните елементи понижават тежестта и резервират твърдостта за по-добра офанзива в завоите. Оборудван с AWD, RN22e обезпечава усъвършенствано систематизиране на въртящия миг съгласно другите режими на задвижване, което разрешава на водачите да избират силата на въртящия миг на предните и задните колела.

За да усъвършенства опциите на RN22e за спортна писта, N се концентрира върху охлаждането и прекъсването, с цел да усъвършенства издръжливостта. RN22e обезпечава усъвършенствани за писта настройки, с цел да разреши на клиентите да се насладят на веригата без понижаване на мощността. Наличието на четирибутални спирчани апарати и 400-милиметров хибриден диск разрешава на RN22e да издържи тежестта на своята силова електрическа (PE) система. Освен това, Hyundai N ще употребява RN22e, с цел да изследва по какъв начин да обезпечи динамично придвижване с регенериращо прекъсване, което точно управлява отклонението от посоката на придвижване и офанзивата в завой.

Тъй като Hyundai N създава и ревизира най-съвременните технологии за прекачване към спортните модели на N, RN22e играе значима роля като преносима лаборатория за идните модели EV N. Знаейки какво въодушевява запалянковците, N създава нови функционалности, като прочувственото шофиране за електрифицираните модели. RN22e обезпечава N Sound+, който генерира тон от вътрешните и външните високоговорители, за динамично чувство при шофиране. В допълнение N e- shift интегрира вибрациите и чувството за превключване с N Sound+. Тъй като това е преносима лаборатория, в която Hyundai N непрестанно създава съвременни технологии, тези прочувствени преживявания при шофиране ще бъдат доразвити в разнообразни видове посредством RN22e, тъй че водачите да могат да изберат всичко по собствен усет.

Чрез адаптиране на новия дизайн на IONIQ 6, RN22e ще употребява аеродинамичните характерности на новия модел. За да усили оптимално продуктивността, Hyundai N прибавя елементи, въодушевени от моторните спортове. Чрез невисок пътен луфт и подчертана странична линия, Hyundai N реализира дизайн с необятна и здрава пътна външност. Запазвайки дизайна на IONIQ 6, долната ризница е проектирана да бъде спортна, излъчваща непредвиден сексапил. С тази функционална хармония RN22e може да усъвършенства своето изстудяване и аеродинамика.

Представяме ви N Vision 74
Вдъхновен от наследството на Hyundai Motor, N Vision 74 е високоефективна лаборатория за хибридни водородни горивни кафези, която акцентира водачеството на компанията в технологията за устойчива мощ. N Vision 74 е въодушевен както от технологията, по този начин и от дизайна, затвърден в устойчивата визия на N, оповестена през 2015 година, и пристрастеността на Hyundai към висока мощ от 1974 година насам.

По отношение на дизайна, N Vision 74 отдава респект на концепцията Hyundai Pony Coupe от 1974 година, която е създадена от именития авто дизайнер Джорджето Джуджаро. След това концепцията е вградена в прототипи за първия сериен състезателен автомобил на Hyundai. Въпреки че в последна сметка не можа да стигне до произвеждане, дръзката визия даде звук на цялата компания.
N Vision 74 наследи чистата повърхнина, динамичния симетричен профил и неповторимата В колона от концепцията Pony Coupe от 1974 година Дизайнерското завещание на Hyundai дава отговор на ерата на електрификацията с висока мощ, с цел да оформи N Vision 74. В допълнение осветлението Parametric Pixel обезпечава футуристичен подем.
„ Ориентираният към бъдещето дизайн на N Vision 74 отразява уважението и признателността, които изпитваме към отдадеността и пристрастеността, вложени в концепцията Pony Coupe “,
Санг Юп Лий, вицепрезидент и началник на Hyundai Design Center.

N Vision 74 издига дръзкото отношение на концепцията Pony Coupe в предстоящ дизайн на Hyundai, като в същото време премисля интериора като пространство за развлечение, без да губи чистата архитектура на концепцията Pony Coupe. Той е оборудван с насочен към лидера кокпит със комбинация от наследствени детайли и съвременен дизайн, като цифрово табло и аналогови бутони.

С размери 4952 мм дължина, 1995 мм широчина и 1331 мм височина при междуосие 2905 мм, това е първата спортна лаборатория, построена върху най-модерната система с водородни горивни кафези, създавана в миналото от Hyundai N. Но това не е първият път, когато N се занимава с технологията на горивните кафези. N Vision 74 също е въодушевен от концептуалния автомобил Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo, който беше показан през 2015 година с лансирането на марката N, с цел да показа бъдещето на високата продуктивност, основана на водород.

Само седем години по-късно Hyundai N показва N Vision 74, насочвайки погледа си още по-далеч, като осъществя пристрастеността си към „ насладата от шофиране “ и въображението. Инженерите на Hyundai създадоха хибридна конструкция на батерия-електричество в композиция с FCEV система, която е сложена в напълно ново оформление. Чрез съществуването на система с горивни кафези и електрическа батерия, захранваща N Vision 74, успеваемостта на изстудяване е усъвършенствана, до момента в който двата разнообразни източника на сила могат да се употребяват според от другите условия на шофиране. Тази тънко настроена система разрешава по-добро векторизиране на въртящия миг от двата мотора откъм гърба, което разрешава точно и бързо реагиране при завиване. Освен това, N Vision 74 изследва салдото сред продуктивност и изстудяване с триканална охладителна система.

Технологията с висока продуктивност е изцяло интегрирана в дизайна, с цел да извърши условията за ръководство на топлината на FCEV. С такава функционална хармония, N Vision 74 изследва салдото сред най-съвременните технологии и емблематичния дизайн. Заедно с опциите за дълъг обсег и бързо зареждане с гориво, N Vision 74 подсигурява наслаждение от шофирането с резистентен източник на сила посредством използването на авангардни технологии.

История и бъдеще на преносимите лабортории на Hyundai
През 2012 година Hyundai започва Project RM, с цел да покаже своя опит в създаването на нови технологии и нововъведения. Чрез този план компанията създава и свързва нова високопроизводителна технология от моторния спорт с бъдещите N модели. Името на плана се отнася до конфигурацията на задвижващия механизъм „ Racing Midship “ на прототипа N на модела „ Racing Midship “. Основната разлика на този дизайн обезпечава съвършен баланс на ръководство и пъргавост.

От основаването си, серията RM прогресивно се разви, с цел да включва RM14, RM15, RM16 и RM19. Платформата RM улеснява инженерна преносима лаборатория за тестване на високоефективни технологии, до момента в който е на пътя при всевъзможни скорости и условия на шофиране. Подложени на прогресивно задълбочени проби, RM моделите валидират усъвършенствани технологии, следят ефикасното им повишение на продуктивността и ги усъвършенстват за приложение в бъдещи N модели.

Преди две години Hyundai показа идващото потомство електрифициран състезателен автомобил RM20e Racing Midship. В рамките на серията RM, RM20e беше първият високопроизводителен BEV. За първи път Hyundai съумя да приложи капацитета на силовите елементи с нулеви излъчвания в своите спортни коли.
Hyundai N разкри новата серия преносими лаборатории под друго име, с цел да сложи новия стандарт за последващо потомство висока продуктивност. Тъй като марката N продължава да преследва трите си стълба, RN22e и N Vision 74 се тестват, с цел да усилят оптимално опциите на спортната писта, характерностите на всекидневния състезателен автомобил и характерностите на „ хулиганин в завоите “. N ще остане правилен на своята философия и в ерата на електрификацията.

Като първа огромна стъпка, първият електрически N на Hyundai Motor, IONIQ 5 N, ще излезе на международния пазар през 2023 година Повече детайлности за първия EV N ще бъдат разкрити по-късно.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР