• Първи интериорни изображения, виртуалната премиера на модела на 23.02.2021 г. • Интериор

...
• Първи интериорни изображения,
виртуалната премиера на модела на 23.02.2021
г.
• Интериор
Коментари Харесай

Hyundai разкрива първи снимки за интериора на IONIQ 5: Среща на екологични материали и Living Space концепция

• Първи интериорни изображения, виртуалната премиера на модела на 23.02.2021 г.
• Интериор на автомобила, обзаведен с екологични материали като екообработена кожа, био багра, както и естествени и рециклирани нишки
• Специализираната платформа за електрически коли разрешава дълго междуосие и плоски под на интериора в сравнение със междинните CUV с конвенционални задвижващи елементи, което разрешава новаторски интериорен дизайн
• Вдъхновени от тематиката „ Living Space “, дизайнерите на IONIQ 5 съумяха да предложат различно интериорно преживяване

Hyundai пусна първо изображение, разкриващо просторния и еластичен интериор на така очаквания IONIQ 5, който ще направи своята виртуална международна премиера на 23 февруари 2021 година.

IONIQ 5 е първият електрически модел, който използва електрическата глобална модулна платформа (E-GMP). Тази платформа, посветена на електрическите автомобили (EV), разполага с ситуирани в пода на автомобила батерия с плосък дизайн, която разрешава необятен и иновативен интериор, предлагайки персонализирана мобилност с гъвкави конфигурации за удобно настаняване на пасажери и товари.



Обзаведен главно с екологични материали и текстил, интериорният дизайн отразява възходящия интерес на потребителите към персоналния превоз, който има екологична тенденция и е изграден от материали с най-малък отпечатък върху околната среда.

„ IONIQ 5 е изказване на дизайна, което предлага оптимистичен взор върху това, което клиентите могат да чакат в новата EV епоха “, сподели SangYup Lee, старши вицепрезидент и началник на Hyundai Global Design Center. „ Дългото междуосие е отразено в ново измерение на пространството. Ние проектирахме това специално пространство като идеално място за релакс и усамотение, Вашият дом надалеч от дома. "

Концепцията ‘Living Space’ на интериора отваря ново измерение на дизайна
IONIQ 5 се отличава от другите кросоувъри от среден клас, изключително тези с мотори с вътрешно горене, защото E-GMP позволява удължено междуосие и еднакъв под.
Шофьорът и пасажерите на IONIQ 5 могат свободно да влизат и излизат от кабината от двете страни, когато са паркирани на тясно място, защото плоският под позволява на централната подпора да се плъзга напред-назад. Това докара до основно преосмисляне на конвенционалната централна подпора и предлагане на по-голяма функционалност от статичната кутия за предпазване. Новоразработеният „ Universal Island “ замества централната подпора и се трансформира в централната част на изживяването интериорното пространство на IONIQ 5.
IONIQ 5 е оборудван с електронно регулируеми предни седалки. Седалките се накланят под оптималния ъгъл, предлагайки чужд до момента комфорт за пътника. Hyundai понижи дебелината на тези предни седалки с към 30 %, осигурявайки повече място за седналите на втория ред. Това разрешава на пътниците да персонализират вътрешното пространство съгласно другите потребности и ситуации.

Намаляване на отрицателното въздействие върху околната среда с висококачествен, екологичен интериор
За IONIQ 5, Hyundai обмисли доста какво търсят потребителите в един автомобил. Едно от ясните условия беше необходимостта от по-екологични решения за подвижност с по- ниско въздействие върху околната среда. Дизайнерите обърнаха внимание на тези опасения чрез използването на екологични материали за IONIQ 5.

Седалките са облечени в екообработена кожа, която е боядисана и обработена с екстракции от растително масло от ленено семе. Останалите повърхности в кабината се състоят от текстил, направен от еко влакна, като биокомпоненти от захарна тръстика, рециклиран текстил и нишки, направени от рециклирани пластмасови бутилки. Повърхностите като таблото, бутоните, кормилото и панелите на вратите са покрити с полиуретанова био багра, съставена от масла от цветя и царевица.

Световна премиера на IONIQ 5
Hyundai ще дебютира IONIQ 5 по време на виртуалното премиерно събитие на 23 февруари 2021 година По време на събитието Hyundai ще разкрие детайлности за иновативните функции на IONIQ 5 и по какъв начин клиентите могат да се възползват от този специален електрически модел.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР