• IONIQ 5 на Hyundai получи наградата Автомобил на годината“ Германия

...
• IONIQ 5 на Hyundai получи наградата
Автомобил на годината“ Германия
Коментари Харесай

„Автомобил на годината“ Германия 2022: Hyundai IONIQ 5 печели в категория „Нова енергия“

• IONIQ 5 на Hyundai получи наградата „ Автомобил на годината “ Германия за 2022 г. в категория „ Нова сила “
• Успехът обезпечава на IONIQ 5 място в големия край на „ Автомобил на годината “ Германия за 2022 г
• Hyundai IONIQ 5 доминира над iX на BMW и EQS на Mercedes-Benz

Свеж на пазара и към този момент същински победител: IONIQ 5 на Hyundai Motor завоюва наградата „ Автомобил на годината “ Германия за (GCOTY) за 2022 година в категорията „ Нова енергия “. Като победител в класа, напълно електрическият IONIQ 5 ще участва във финалния кръг на GCOTY.

IONIQ 5 ще се състезава против победителите в категориите „ Компактни “, „ Премиум “, „ Луксозни “ и „ Спортни “. Общият победител ще бъде разгласен на 25 ноември 2021 г.

На премиите GCOTY, интернационално жури от 20 автомобилни публицисти тества и оценява най-важните нови коли за годината.

„ IONIQ 5 е началото на новата епоха на Hyundai, тъй като преоткрива нашите корени чрез реинтерпретация на ДНК на първия Hyundai – Pony – с цел да проектира нашата марка в бъдещето “, споделя Люк Донкерволке, главен креативен шеф в Hyundai Motor Group. „ Това е първата кола, проектирана от вътрешната страна на открито, станала допустима от новаторската нова специализирана световна електрическа модулна платформа (E-GMP). Наградата „ Нова енергия “ на IONIQ 5 потвърждава, че Hyundai произвежда модели, които се грижат за клиентите през всички етапи на тяхното електрическо пътешестване.

Цялостният пакет на IONIQ 5 освен убеди журито за Автомобил на годината в Германия, където надви над конкуренти като BMW iX и Mercedes-Benz EQS, също така е много популярен измежду клиентите. През октомври се чака моделът да реализира най-много регистрации за един месец от лансирането му в Германия.

IONIQ 5: нова епоха на електрическа мобилност
IONIQ 5 е първият модел на новата марка IONIQ на Hyundai, отдаден на електрическите автомобили. Той е основан на световната електрическа модулна платформа (E-GMP), създадена от Hyundai Motor Group особено за електрически автомобили. E-GMP разрешава на IONIQ 5 да има уникални пропорции върху изключително удължено междуосие.
Клиентите на IONIQ 5 могат да избират между два размера акумулатори – 58 кВч и 72,6 кВч – и задвижване на всички колела Hyundai HTRAC или задвижване на задните колела. В зависимост от конфигурацията, моделът постига систематична мощ до 305 к.с. и предлага оптимален пробег на шофиране до 481 километра с едно зареждане, съгласно стандарта WLTP.

Уникална за сегмента е 800-волтовата технология на BEV, която разрешава и на двете варианти за акумулатори да се зареждат от 10 до 80 % от потенциала си в рамките на 18 минути на ултра- бързи зарядни станции. В допълнение, функцията Vehicle-to-Load (V2L) на модела подсигурява, че клиентите могат свободно да използват или зареждат външни електроуреди, като лаптопи или електрически тротинетки.

„ IONIQ 5, който напредва във финалния кръг на „ Автомобил на годината “ Германия за 2022 г откакто си обезпечи победа в категорията „ Нова сила “, потвърждава, че нашият изцяло електрически CUV от среден клас е водач на европейския автомобилен пазар “, споделя Андреас- Кристоф Хофман, маркетинг вицепрезидент в Hyundai Motor Europe. „ IONIQ 5 е основна част от нашата стратегия за електрификация. Този допълнителен триумф акцентира силата на нашата компания в подвижността с нулеви емисии. "

Наградата GCOTY се причислява към други отличия за IONIQ 5
Поредната премия на IONIQ 5 следва много други оценки в цяла Европа.
През юли Auto Express разгласи модела за „ Автомобил на годината “, заявявайки: „ IONIQ 5 дава жанр, качество и привлекателност за лидера “. Изданието в Обединеното кралство също по този начин награди IONIQ 5 с награди в категориите „ Фирмен автомобил от междинен клас “, „ Премиум електрически автомобил “ и „ Награда за дизайн “.
Междувременно IONIQ 5 беше разгласен за „ Най-добър фирмен автомобил “ и „ Най-добър фамилен електрически автомобил “ на премиите за най-добър автомобил на Carbuyer за 2022 година Освен това, на наградите News UK Motor Awards 2021, IONIQ 5 завоюва и титли „ Най-добре планиран автомобил на годината “ и „ Моторна иновация на годината “.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР