​Секторите Плодове, Зеленчуци и Животновъдство остават приоритетниза нас в следващия

...
​Секторите Плодове, Зеленчуци и Животновъдство остават приоритетниза нас в следващия
Коментари Харесай

Танева в Разград: 309 млн. лв. подкрепа за аграрния сектор

​Секторите " Плодове ", " Зеленчуци " и " Животновъдство " остават приоритетниза нас в идващия програмен интервал. Това съобщи министърът наземеделието, храните и горите Десислава Танева на среща със земеделскистопани в Разград.

В нея присъединяване взеха лидерът на листата на коалицияГЕРБ-СДС за 18 -МИР Разград Десислава Атанасова и претенденти за народнипредставители. Министър Танева осведоми присъстващите за подготовкатана Стратегическия проект на страната ни за новата Обща селскостопанскаполитика. Тя посочи, че все още всички ограничения за поддръжка в новияпрограмен интервал са дискутирани с сектора. " Очакваме да приключаттриалозите на равнище Европейски Съюз, които ще дадат заключителен вид на условията зановата ОСП ", сподели още министър Танева.

​Тя напомни, че страната ни съумява резервира през миналата 2020 година поддръжката по Преходната националната помощ и размерът на обвързаната поддръжка, на равнища 13 + 2 % за протеинови култури. "

" Преходната национална помощ през 2021 и 2022 г,както и в идващия интервал до 2027 година ще се резервира посредством нанашите старания ", разясни министър Танева.​ " Предвиждаме въвеждането на екологични стандарти, в случай че получим доверието Ви още веднъж ", сподели още ми истър Танева.

Тя посочи, че посредством наусилията на Правителството през последните четири години, повече от 1/3от земеделските площи в България са предпазени от градушка. " Предвиждамеда изградим цялостна система за градушки и компенсации принеблагоприятни климатични условия. Освен това ще създадемвзаимоспомагателен фонд с присъединяване на земеделските стопани ", разясни още министър Танева.

​Стопаните в Област Разград са получили 309 млн. лева поддръжка в периода2017-2021 година Общата стойност на договорираните за област Разград проектипо частни и общински планове по ПРСР е на стойност 38 млн. лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР