Звездни музиканти се включиха в прекрасен благотворителен Коледен концерт в

...
Звездни музиканти се включиха в прекрасен благотворителен Коледен концерт в
Коментари Харесай

Коледен концерт събра хиляди за изграждането на нов педиатричен комплекс в Пловдив

Звездни музиканти се включиха в прелестен благотворителен Коледен концерт в Пловдив. Той се организира в залата на Военния клуб и даде религия, че огромната фантазия на всички може да се сбъдне, а точно децата и онкоболните да бъдат лекувани в нова, огромна и съвременна постройка.

Коледният концерт „ Изкуство за живот “ имаше за цел набирането на средства в интерес на дарителската акция “Най-доброто за нашите деца и онкоболни ”. Залата бе претъпкана, като средствата от продажбата на билети ще бъдат предоставени за строителството на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на Университетската болница “Свети Георги ” в Пловдив.

В концерта участваха изтъкнатите цигулари проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов, клавирното дуо проф. Дора и Анастас Славчеви и младият надарен цигулар, 13-годишният ученик на НУМТИ „ Добрин Петков “ – Ренцо Ставрев. Преди музикалната част одобрение и думи на признателност насочи проф. Иванов, който описа за досегашното развиване на благотворителната акция.

Основен спонсор и основател на концерта Изкуство за живот “ е френската асоциация за културен продан „ Art Gallery Constantin France ” на доктор Елена Радева Николова, родена в Пловдив, която от 20 години живее във Франция, само че е мощно обвързвана с родния си град и културата му. „ Art Gallery Constantin France “ е приета от френската страна за асоциация с социална значителност за културен продан и досега е инициирала голям брой изложения, концерти и други форми, популяризиращи европейската просвета и изкуство.

Основни уредници и участници в цялостната подготовка и реализация на празника бяха проф. Иван Иванов – шеф на Детска клиника при УМБАЛ „ Свети Георги “, която напълно неотдавна получи премията на Българска педиатрична асоциация за „ Педиатрична клиника на годината “ 2019, доктор Сотирова, доцент Нарцис Калева – Ходжева, които се изявиха и в ролята на водещи на празника. Доброволките Дени, Нели и Веси, доктор Стефка Пейчева и щерка ѝ София Найденова, които предоставиха картини за благотворителния търг във фоайето. Д-р Ралица Йорданова, дружно с майки от детската градина, която посещава детето ѝ проведоха детски базар. Млади лекари, сестри и личен състав, помагаха на гостите да заемат местата си.

Специален посетител на концерта бе и обичаното куче на пловдивчани Мон – лицето на акцията и подкрепящо безрезервно идеята на болните деца, дружно със своята собственичка Велислава Костадинова. За Мон имаше и специфичен подарък, който бе връчен тържествено на сцената, по време на концерта. До момента, единствено самодейностите на Мон са набрали към 21 000 лв.. На 17 декември благотворителните начинания не престават. Тогава надареният 13-годишен цигулар Ренцо Ставрев ще свири още веднъж, този път пред лежащо болните деца в Детска клиника.

Каузата да бъде издигната нова постройка за детската клиника и онкохематологията към университетската болница " Свети Георги " в Пловдив сплоти хиляди хора. По предварителни калкулации, една съвременна база ще коства към 10 милиона лв.. В момента тези звена се обитават в остарели здания, които не дават отговор на актуалните условия за лекуване и престой на пациентите.

Детската клиника и незабавното педиатрично поделение в Пловдив са едни от най-натоварените. Те одобряват пациенти от цяла Южна България и най-тежките случаи от страната. В онкологичното поделение престоят е най-дълъг, а дефицитът на пространство заплашва лекуването на децата. В акцията може да се включи всеки искащ, като подари 1 лев посредством SMS с текст DMS KLINIKA на номер 17 777. Има и основана сметка, на която се събират по-големи дарения: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66, SWIFT (BIC): UNCRBGSF.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР