Звездите от наградения с два Оскар-а филм Ромео и Жулиета

...
Звездите от наградения с два Оскар-а филм Ромео и Жулиета
Коментари Харесай

Ромео и Жулиета от 1968 г. съдят Paramount. Искът е за над 500 млн. долара

Звездите от наградения с два Оскар-а филм „ Ромео и Жулиета ” от 1968 година съдят Paramount Pictures за полова употреба на малолетни. Обвиненията против филмовото студио са за „ полово принуждение, полов тормоз и машинация ” поради голите подиуми, в които двамата се появяват.

Искът на 71-годишната Оливия Хъси и 72-годишният Леонард Уайтинг е за 500 млн. $ и се основава на изказванието, че по време на фотосите са били малолетни – надлежно на 15 и на 16 години, съобщи Военновъздушни сили.

Двамата настояват, че починалият към този момент режисьор Франко Дзефирели ги е насърчил да се появят голи в подиуми, макар предварителните уверения, че това няма да се наложи. Солидното обезщетение от половин милиард $ е поискано поради „ страданието, което са претърпели ”, съгласно приходите от компания след премиерата му.

В правосъдната документи е записано, че Уайтинг и Хъси са претърпели прочувствени вреди и душевни премеждия в продължение на десетилетия вследствие на метода, по който са били третирани.

Филмът има голям триумф и бе номиниран е за четири Оскар-а, в това число за най-хубав режисьор и най-хубав филм, само че завоюва две статуетки - за операторско майсторство и дизайн на костюми.

Делото е заведено във Върховния съд на Санта Моника според калифорнийски закон, който краткотрайно приключи отминалостта, защото става въпрос за полово принуждение над деца.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР