Звездите от филма Ромео и Жулиета на Франко Дзефирели заведоха

...
Звездите от филма Ромео и Жулиета на Франко Дзефирели заведоха
Коментари Харесай

Ромео и Жулиета на Дзефирели съдят студиото за гола сцена от 1968 г.

Звездите от кино лентата " Ромео и Жулиета " на Франко Дзефирели заведоха дело за гола сцена от кино лентата, която те са били принудени да снимат като малолетни, заяви Variety. По време на фотосите Оливия Хъси е на 15, а Ленард Уайтинг на 16 години. Филмът, който излиза на екран през далечната 1968 година, става шлагер и е номиниран за четири награди " Оскар " - за най-хубав филм, костюми, постановка и операторско майсторство, като печели премиите в първите две категории. И двамата млади артисти печелят  " Златен глобус ". 

Хъси и Уайтинг, сега над 70-годишни, са предявили иск във Върховния съд на Санта Моника в петък, обвинявайки студиото Paramount в полова употреба и разпространение на голи изображения на подрастващи. Те упорстват, че Дзефирели е убедил и двамата артисти, че във кино лентата няма да има голота и че във въпросната сцена те ще носят бельо с физически цвят. В последните снимачни дни обаче режисьорът декларирал, че " филмът ще се провали ", в случай че не се снимат голи. 

В правосъдния иск се споделя, че той е бил непочтен и че двамата малолетни артисти са били снимани без облекла без тяхното познание. " Какво им е обещано и какво се е случило са две разнообразни неща ", споделя Тони Маринози, управител и на двамата. " Те са се доверили на Франко. Франко е бил техен другар, а и, почтено, какво да създадат на 16 години? Не са имали разновидности. Не е имало #MeToo. "

В делото се споделя още, че Хъси и Уайтинг са претърпели " душевен терзания и прочувствен дистрес " в миналите 55 години след премиерата на кино лентата, и са изгубили благоприятни условия за работа. Въпреки ранния си пробив никой от двамата не е съумял да сътвори значима актьорска кариера.  Те правят оценка нанесените им щети на " над 500 милиона $ ".

" Изображенията с детска голота са противозаконни и не би трябвало да бъдат показвани ", споделя и адвоткатът на актьорите Соломон Грисен. " През 60-те те са били наивни деца, които не са разбирали от какво могат да пострадат. "

31 декември бе последната дата, на която в Калифорния можеха да се подават искове за остарели полови похищения над деца по силата на краткотрайния отвод от давностни периоди. По време на анулацията бяха заведени голям брой каузи, в това число

В изявление за Variety през 2018 година Оливия Хъси има друго отношение към голата сцена. " Никой на моята възраст не го беше правил преди. Необходимо беше за кино лентата ", споделя тя и прибавя, че Дзефирели е снимал фрагментите с усет. Същата година, в друго изявление за Fox News, Хъси разяснява, че сцената е била " табу " за тогавашна Америка, само че голотата е била към този момент необятно публикувана в европейското кино. " Не беше огромна работа. А Ленард изобщо не се стесняваше! В средата на фотосите изцяло забравих, че съм без облекла ". 

На 12 февруари тази година се отбелязва 100-годишнината от рождението на именития италиански оперен и филмов режисьор Франко Дзефирели (1923-2019). Неговата " Ромео и Жулиета " и до през днешния ден е считана за най-хубавата екранизация по драмата на Шекспир в историята на киното.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР