Звездата на леката атлетика Крисчън Коулман ще пропусне олимпийските игри

...
Звездата на леката атлетика Крисчън Коулман ще пропусне олимпийските игри
Коментари Харесай

Наследникът на Юсейн Болт ще пропусне Олимпиадата в Токио

Звездата на леката атлетика Крисчън Коулман ще пропусне олимпийските игри в Токио през идващото лято, откакто получи двегодишно наказване поради допинг скандал.

Наследникът на Юсейн Болт на трона на най-бързия мъж на планетата е дисквалифициран до 13 май 2022 година Това значи, че няма да може да взе участие на Олимпиадата в японската столица.

24-годишният Коулман, настоящ международен първенец в спринта на 100 метра, е осъден, откакто е пропуснал три допинг инспекции в границите на 12-месечен интервал.

Американецът не оспорва този от 16 януари 2019 година, само че има възражения по отношение на другите два случая. Първият е от 26 април 2019 година, а вторият от 9 декември 2019 година

„ Решението на Дисциплинарната комисия на международната федерация е незаслужено и ще бъде мигновено обжалвано пред Спортния трибунал в Лозана. Моят клиент няма да разяснява случая до чуването си пред съда “, разяснява Емануел Хъдсън, който е сътрудник на Коулман.

Американският спринтьор има и предходни провинения с пропуснати проби. През 2019 година той съумя да се избави от друга дисквалификация по сходен мотив, а по-късно през същата година завоюва златните медали в спринта на 100 метра и 4х100 метра от международното състезание в Доха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР