Звездата на джаз и соул музиката, двукратният носител на Грами

...
Звездата на джаз и соул музиката, двукратният носител на Грами
Коментари Харесай

Двукратния носител на Грами Грегъри Потър ще пее в Античния театър в Пловдив |

Звездата на джаз и соул музиката, двукратният притежател на Грами Грегъри Портър идва в България. Концертът му ще бъде на 31 юли 2022г, в Античен спектакъл в Пловдив.

Грегъри Портър е несъмнено един от най-великите гласове на нашето потомство. Получава интернационално самопризнание с двете награди Грами за албумите си Liquid Spirit през 2014 година за най-хубав вокален джаз албум и за Take Me To The Alley през 2016. Изнася концерти в разпродадени зали в света - Royal Albert Hall, Olympia и си колаборира с музиканти като Стиви Уондър, Moby, Disclosure, Сам Смит и Джеф Глоудблум. Грегъри Портър е и един от най-продаваните звукозаписни актьори в света, отличен с три платинени и девет златни албума. Има близо 340 000 почитатели в Spotify и над 193 млн. гледания във видео платформите. „ Гласът ми е подарък от Бога и желая да го споделя с хората ”, споделя Грегъри.

Роден е в Сакраменто, щата Калифорния. Израства дружно с осем братя и сестри, с албумите на Нат Кинг Кол от домашната сбирка плочи и пее в църковния хор. Негови вдъхновители са реализатори като Джо Уилямс, Дони Хатъуей, които дават отражение върху стила му, който с лекост прелива сред джаз, соул, темп енд блус и госпел. Печели футболна стипендия, която го води в Университета в Сан Диего, само че тежка контузия го лишава от спортна кариера и дава на света един от най-хубавите джаз музиканти.

В Ню Йорк денем работи в ресторант, а нощем пее в джаз клубове. По-късно взе участие в бродуейския мюзикъл “It Ain`t Nothin` But The Blues ”, а през 2004г. слага личен мюзикъл Nat King Col&Me, отдаден на неговия вдъховител, където изиграва своето alter ego. Още първите му два независими албума Water от 2010 и Be Good от 2012 получават Грами номинации за албум и за най-хубаво R&B парче, с цел да доближи до днешното самопризнание на най-успешен мъжки джаз вокал в света.

През 2020 Грегъри Портър издава шестия си албум All Rise – завръщане към текстовете с ежедневна философия и настроени към вълнуващата комбинация от джаз, блус, соул и госпъл. В All Rise Портър си колаборира с дългогодишите си сътрудници от неговия бенд, особено определен 10-членен хор и секция валдхорни и струнни от Лондонския симфоничен оркестър. Като част от турнето си Грегъри Портър извършва и части от последния си албум, които ще чуем следващата година и в Пловдив.

Концертът не Грегъри Портър е на 31.07.2022г. в Античен спектакъл в Пловдив. Билети се провадат в системата на
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР