Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд заяви, че е подложен

...
Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд заяви, че е подложен
Коментари Харесай

Халанд призна за натиск от страна на Борусия Дортмунд

Звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд съобщи, че е подложен на напън от клуба. Ръководството на “жълто-черните” упорства норвежецът да разгласи допустимо най-скоро дали ще остане в тима след края на сезона.

“Борусия ме притиска да взема решение още в този момент. Аз просто желая да играя футбол. По всяка възможност ще се наложи скоро да подхваща нещо. Никога преди не съм приказвал по тематиката от почитание към клуба”, разяснява Холанд след успеха над Фрайбург с 5:1.

Нападателят вкара два от головете за разгромния триумф на Борусия и към този момент има 21 във всички шампионати през сезона. Повече попадения на клубно равнище през акцията са отбелязали единствено Роберт Левандовски (31), Карим Бензема (23) и Мохамед Салах (23).

Откакто се причисли към дортмундци през 2020 година Холанд е вкарал 78 гола в 77 мача. Снощи той се разписа в 8-и следващ домашен мач на Борусия в Бундеслигата. Преди него това е правил единствено Пиер-Емерик Обамеянг, който се разписа в 11 следващи семейства сред 2015 и 2016 година.

"Ерлинг е импровизиран и в това няма нищо неприятно. Нямаме проблем с него. Но и той би трябвало да ни разбере. Не можем да чакаме до май ", разяснява изпълнителният шеф на Борусия Ханс-Йоахим Ватцке.

21-годиошният Холанд има контракт с немския клуб до 2024 година, само че надали ще остане на “Сигна Идуна Парк” след лятото. Той е свързван с трансфер в съвсем всички грандове на Стария континент. Барселона вижда в негово лице идната си огромна звезда, Байерн ще се опита да го притегли за заместител на Левандовски, в случай че полякът не преподпише, а Реал Мадрид мечтае за нападателно дуо Холанд - Мбапе. Пеп Гуардиола също следи обстановката към норвежеца и би се радвал да го вземе в Манчестър Сити.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР