Зрелищно задържане в ПловдивИван Богоев спипан за производство на документи

...
Зрелищно задържане в ПловдивИван Богоев спипан за производство на документи
Коментари Харесай

Нов арест за баш майстор на ментета

Зрелищно задържане в Пловдив
Иван Богоев хванат за произвеждане на документи за гурбетчии и чужденци

Взимал 250 евро за персонална карта

Един от именитите фалшификатори в България още веднъж бе арестуван за произвеждане на ментета. 56-годишният Иван Богоев бе задържан за следващ път при акция на ГДБОП в Пловдив.

Видео от зрелищния му арест бе оповестено във фейсбук. На него се вижда по какъв начин граждански служител на реда задържа мъж и го просва на земята край една от улиците на Пловдив.

Окръжна прокуратура-Пловдив му повдигна обвиняване. Заедно с него пред закона ще дават отговор още двама мъже. Според държавното обвиняване от началото на 2022 година Богоев и приятелите му изработвали и разпространявали подправени персонални карти, книжки и задгранични паспорти. Действали в Пловдив, Разградско и други градове, както и в Германия. Желаещите да се снабдят с неистинските документи плащали по 250 евро за персонална карта и шофьорска брошура, както и по 300 евро за чуждестранен паспорт. Повечето от тях са българи, живеещи в чужбина, имало и чужденци. Ще се ревизира дали са правели и документи за незаконни мигранти. Тримата фалшификатори са арестувани за 72 часа.



Иван Богоев, сниман при задържането му през 2015 година

Иван Богоев е един от най-известните у нас и отвън рамките на България фалшификатори, както на пари, по този начин и на документи. Името му нашумя през 2001 година Тогава бе задържан като уредник на незаконна печатница за подправена валута. При удара служителите на реда откриха близо 1 милион подправени щатски $. Шокиращото бе, че ментетата се печатаха в нает от Богоев етаж от постройка в Пловдив, в която се обитаваше и Военният съд в града под тепетата. Престъпната активност бе прикривана като печатница за менюта за заведения за хранене, дипляни, каталози и други Тогава интервенцията на нашите служби се организира след сигнал на американските служби, които засекли съществено нарастване на количеството неистинска американска валута, която влиза в Щатите. Заради това закононарушение Богоев бе наказан и лежа 10 години в пандиза. Излезе през 2010 година На независимост той заживя за малко в Балчик, само че след това се върна в Пловдив. През 2015 година още веднъж попадна в ареста. В базата му в жилище в града под тепетата служители на реда разкрили огромно количество заготовки за подправени персонални карти, интернационалните паспорти и шофьорски книжки. Имало направени най-различни документи, включително и за бежанци от арабския полуостров и Азия.

Явно Богоев не желал спокоен живот след арестите и присъдите и още веднъж се е върнал към занаята си, в което се счита за извънреден експерт - произвеждане на имитации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР