Зорница Даскалова, шеф на Агенцията по вписванията веднага да подаде

...
Зорница Даскалова, шеф на Агенцията по вписванията веднага да подаде
Коментари Харесай

Оставки и съд за виновните за срива на Търговския регистър!

Зорница Даскалова, началник на Агенцията по вписванията незабавно да подаде оставка! Но не да я реалокират на друго „ мазно “ местенце, а да бъде разследвана. Изчезването, или даже дефектирането на дискове с информация от сървърите на Търговския указател е закононарушение от национално значение.
Прикриването на такова закононарушение също е закононарушение.

Правосъдният министър Цецка Цачева също да подаде оставка, тъй като тя дава отговор за Агенцията по вписванията. Това обявиха пред Фрог нюз спецове от службите, които се занимават с проблема, който хвърли в смут бизнеса, банките и замрази покупко-продажбите с парцели, коли и всичко останало.

Според чиновници в организацията Даскалова не е допускала Цачева да й се меси за каквото й да било. Всички знаели, че тя е човек на Пеевски и никой не смеел да й каже „ копче “. Командорила от горната страна до долу и на всички места се хвалела, че единствено един човек в страната можел да й каже какво да прави или да не прави.

Експертите сраняват злополуката с Търговски указател с прословутата разработка „ Червеи “, когато бяха източени секретни данни от масивите на Министерство на вътрешните работи за разнообразни бизесмени и групировки. И до ден сегашен не е ясно в каква посока е „ отпътувала “ отмъкнатата информация и от кого се употребява. И защо. Някои са на мнение, че сегашната обстановка е даже по-страшна, тъй като има заплаха да изчезне голям размер информация. Някои банки пък могат да изгубят милиони. Същото се отнася и за компании. Катастрофата с ТР при всички случаи ще отблъсне редица задгранични вложители, решили да вършат бизнес в България.

Фрог нюз заяви единствен, че четирите диска с информация не са механически развалени, както се твърди публично, а откраднати. Същестува и версия, че е допустимо информацията от тях да е източена и по-късно дисковете да са унищожени. Не е ясно в каква посока върви следствието, тъй като от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и ГДБОП мълчат. В същото време към пеевски медии се спускат комфортни „ информации “, които да замажат трагичното състояние.

Известно е също, че английски IT експерти (или от азиатска страна известна с напредналите технологии) ще се опитат да спасят обстановката.

Всичко това не е приключване на информация от службите, тъй като в Агенцията по вписванията работят много хора, те споделят с близки и познати какво се случва там. Ако Министерство на вътрешните работи не проумее, че би трябвало цялостна бистрота, версиите и слуховете ще продължат да се роят, считат стартирани от близко с проблема.

Служители на Зорница Даскалова настояват, че когато се е случила драмата, шефката им била на отмора на другоземен остров. Няколко дни даже отказвала да си прекъсне лайфа. Дали това е правилно или не е - няма значение. Важното е, че Даскалова е основала „ организация “, която разрешава дискове да дефектират или още по-лошо – да бъдат похитени с незаконна цел. С незаконна, тъй като не би могло да има друга цел.

„ Ако са дефектирали дискове, както се твърди публично, това значи цялостно безхаберие от институциите, които дават отговор за регистъра. Не ми се мисли какви могат да бъдат следствията, в случай че не се възвърне информацията “, - съобщи преди ден адв. Трифон Трифонов от Асоциацията на индустриалния капитал по бТВ.

Справки за компании и юридически лица ще може да се вършат след сряда, настояват от институциите.

От самия Търговски указател заявяват, че до момента в който се работи по повредите, няма да има злоупотреби. Спецове обаче са на друго мнение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР