Зоопаркът в Пловдив ще бъде оборудван с най-нови технологии с

...
Зоопаркът в Пловдив ще бъде оборудван с най-нови технологии с
Коментари Харесай

Оборудват Зоопарка с най-модерни технологии

Зоопаркът в Пловдив ще бъде оборудван с най-нови технологии с дистанционно управление. Това стана ясно на среща на заместник-кмета по строителство и вложения Пламен Райчев с проектантите на рестарта на градежа на Зоологическата градина. Така наречените „ електропастири “ ще наблюдават за придвижването на животните в парка и ще дават в действително време данните на обслужващия личен състав, който се грижи за жителите.

„ Искаме да предложим на посетителите една в действителност модерна и съвременна зоологическа градина. Пловдивчани чакат много от дълго време за довеждане докрай на ремонта на Зоопарка и заслужават да се радват на богато многообразие от животни и атракциони в градината, като в това време да са безусловно сигурни в отбраната. Приветствам това, което ни показват проектантите, следва да ни срещнат и с количествено-стойностните сметки, с цел да стартираме рестарта на строителството “, разяснява след срещата Пламен Райчев.

Според новия план за Зоопарка, вратите на животните при хранене ще се отварят отдалечено, а сензори в оградните панели на клетките ще задействат електрозащита за личния състав и посетителите.

„ Всички разработки в тази тенденция са на най-високо софтуерно равнище, съобразени с европейските условия и осигуряващи оптималната отбрана. Тези електропастири са доста известни, инсталирани са в зоопарковете в редица градове в Европа, а и у нас към този момент има в зоологическата градина в Стара Загора “, изясни арх. Иван Киряков, част от проектантския екип, който работи по заданието за градеж на парка в Пловдив.

Всички водни площи, планувани в първичния план, ще бъдат възобновени, а в клетките на множеството жители на зоопарка ще бъде инсталирана дебела гумена настилка.

Новия план планува изцяло налична среда за хората в неравностойно състояние, в това число за незрящите, за които ще бъдат сложени обемни макети на животни. Според концепцията на проектантите забележимите бетонни детайли ще бъдат облицовани с естествени материали, а покривите на клетките ще бъдат озеленени. Предвиден е и атракционен 15-метров купол, който също ще се впише в средата на местообитаване на част от животните.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР