Зонта клуб “Света София“ за трета поредна година ще стартира

...
Зонта клуб “Света София“ за трета поредна година ще стартира
Коментари Харесай

НДК светва в оранжево срещу насилието над жени

Зонта клуб “Света София “ за трета поредна година ще започва шестнадесетдневката за битка с насилието над дами и деца с осветяването на НДК в оранжево. На фасадата на Двореца ще се спусне транспарант със признака на акцията: част от дамско лице и око със сълза.

Kампанията “Зонта споделя НЕ ” се организира всяка година от 25 ноември (Международен ден за елиминиране на насилието над жените) до 10 декември (Световен ден на човешките права) и е част от акцията на Организация на обединените нации Orange the world за елиминиране на насилието над дами и девойки. Емблематични здания, забележителности и градски пространства в целия свят ще бъдат осветени в оранжево, ще се организират голям брой акции и полемики, чиято цел е да се даде публичност на проблемите, свързани с насилието над дами.

Оранжев ретро трамвай ще се движи по улиците на града.

Тази година към акцията се причисляват “Столичен електротранспорт ” ЕАД, Софийската опера и балет, " Радио Сухопътни войски такси ", Съюзът на транспортните синдикати в България.

Акцентът ще бъде подложен върху повишение публичната непоносимост против похищенията над личността и достолепието. Специални стикери в трамваите, тролейбусите и такситата на " Радио Сухопътни войски такси " ще приканват жителите да не са безучастни. В шестнадесетте дни във фоайетата на Операта преди представленията, на Женски пазар, пред НДК също ще се раздават осведомителни материали. Софийска опера и балет ще обезпечи билети за посещаване на спектакли на дами и деца от рискови групи.

От 16:30 часа – от площад " Възраждане " потегля оранжев ретро трамвай по маршрут пл. " Възраждане " – кв. " Иван Вазов " – НДК. В 17:30 часа с осветление на фасадата на Националния замък на културата в оранжево се дава старт на шестнадесетте дни за битка с насилието и експанзията. В 18:30 часа Софийската опера и балет светва в оранжево. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР