зона Река Чая“ бе създадена в Асеновград, съобщиха от общината.

...
зона Река Чая“ бе създадена в Асеновград, съобщиха от общината.
Коментари Харесай

Река Чая в Асеновград стана защитена зона

зона „ Река Чая “ бе основана в Асеновград , оповестиха от общината. Местността е обособена със заповед на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Нейният регион се простира по цялото поречие на речното корито в общината. Защитената зона е заключена сред кварталите " Долни Воден " и " Горни Воден " и селата Ягодово, Крумово и Катуница, достигайки до Садово. Общата й повърхност е малко над 6 510 декара .
Защитени към този момент са естествени местообитания, като крайречни галерии и шубраци. Под отбрана попадат и бозайници, измежду които лалугер, видра, цветен пор и други. Видове, като елементарната блатна костенурка, маришката мряна и бръмбарът рогач също са под закрилата на страната. В границите на предпазената зона " Река Чая " се не разрешават осъществяване на надпревари с моторни транспортни средства, отвън съществуващите пътища в неурбанизирани територии. Изключение се прави единствено за коли със специфичен режим на придвижване при зародили бедствия, изключителни обстановки и за осъществяване на противопожарни, спешни, контролни и избавителни действия.
 Разследват заличаване на предпазена зона край Дуранкулашкото езеро Разследват заличаване на предпазена зона край Дуранкулашкото езеро
Окръжната прокуратура в Добрич управлява досъдебно произвеждане за заличаване на предпазена територия в региона на Дуранкулашкото езеро....
В зоната не се позволява разораване, залесяване или преобразяване в трайни насъждения на ливади, пасища и мери, при използването на земеделските земи, като такива. Заповедта не разрешава премахването на витални единични или групи дървета. Не е позволено палене на стърнища и площи със суха и влаголюбива растителност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР