Знанията по Български език и литература на пловдивските седмокласници се

...
Знанията по Български език и литература на пловдивските седмокласници се
Коментари Харесай

Двама седмокласници от Пловдив на косъм от “златен медал“ на матурите по БЕЛ и математика

Знанията по Български език и литература на пловдивските седмокласници се покачват всяка минала година. Това следят от Регионално ръководство на образованието-Пловдив след сравняване на резултатите от матурите на различите випуски. За математическите качества на децата обаче не могат да създадат същото умозаключение.

Тази година кандидат-гимназистите от Пловдив са се наредили на 9-то място в страната по междинен брой точни на матурата по БЕЛ . Те са изкарали 53,34т. при 53,63т. за страната. Само предходния випуск седмокласници са изкарали повече точки - 54,50. През миналите образователни години обаче резултатността е била надлежно – 51т., 52т., 47т., 48т..

Тазгодишната матура по алгебра и геометрия е затруднила кандидатстващите в гимназия. Макар, че заемат място в челната тройка на България, пловдивчани са изкарали осреднен резултат от едвам 35,02 точки при 35,32т. за страната. Миналогодишните са надлежно 38т. и 36т.

Що се касае до самостоятелните резултати на учениците от Пловдив – още веднъж картината е плаваща. За страдание, няма нито един цялостен първенец за двете матури. За сметка на това обаче 11 седмокласници не са съумели да изкарат нито една точка на изпитите.

В Пловдивско обаче има две деца, които са се разминали на косъм от " златен орден " . Те са изкарали 199,5т. сбор от двете матури. То съставляват 100т. по математика и 99,5т. по БЕЛ.

Малка пловдивчанка пък е единствената, съумяла да заслужи 100т. на изпита по БЕЛ. Оказва се обаче, математиката е мощна страна на повече хлапета от Пловдив. 25 са тези, които са решили дилемите си без да позволен нито една неточност.

От другата страна е отрицателната статистика, в която 0т. по български са изкарали 45 деца. По математика цялостните двойки са заслужили 38 възпитаници.

От РУО-Пловдив припомнят на родителите, че на 28 и 29 юни от 9 до 17:30ч. може да бъдат тествани резултатите на децата им. Изпитът по българки ще се демонстрира в Спортно учебно заведение „ Васил Левски “, а по математика в ПГ по електротехника и електроника.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР