Знамето на Северна Македония вече се вее гордо като член

...
Знамето на Северна Македония вече се вее гордо като член
Коментари Харесай

Димитров: Знамето на Северна Македония се вее гордо като член на НАТО

Знамето на Северна Македония към този момент се вее гордо като член на НАТО . Това написа във " Facebook " външният министър на страната Никола Димитров, съобщи МИА.

В обявата си, той обърна внимание освен на армията и институциит е като поръчител за силата на една страна, само че и на нейните съдружници.

Главният посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че приемането на страната в Пакта е стъпка в поравилната посока.
 Съединени американски щати оповестиха: Северна Македония публично стана 30-ият член на НАТО
Съединени американски щати оповестиха: Северна Македония публично стана 30-ият член на НАТО

Нейният байрак ще бъде повдигнат на 30 март над централата на НАТО в Брюксел

Припомняме, че предходната седмица Северна Македония стана 30-ият член на НАТО , като нейният байрак бе повдигнат на 30 март над централата на Северноатлантическия алианс в Брюксел.

По-рано, генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг съобщи, че всички страни от НАТО са приключили процеса по одобрение на протокола за присъединение на Северна Македония към алианса.

През юни 2018 година външните министри на Македония и Гърция на брега на Преспанското езеро, по продължение на което минава границата сред двете страни, подписаха съглашение за ново публично име на някогашната югославска република. Преспанското съглашение планува потреблението на наименованието " Република Северна Македония ". Това съглашение имаше за цел да позволи освен дългогодишния спор с Атина по отношение на името на югозападната ни съседка, което съответствува с името на северната гръцка област, само че и да открие пътя на Скопие към НАТО и Европейския съюз. В средата на февруари предходната година Преспанското съглашение влезе в действие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР