Знаменитата ни родопска певица Валя Балканска приема поздрави за рожден

...
Знаменитата ни родопска певица Валя Балканска приема поздрави за рожден
Коментари Харесай

Валя Балканска се заразила с К-19 без да излиза от дома си, но...

Знаменитата ни родопска певица Валя Балканска приема поздрави за рожден ден още от мрачно сутринта. "Телефонът ми не млъква, поздравяват ме хората. Оцелях след Ковид. Благодарна съм на Бога ", сподели Валя Балканска

Тя изкарала коронавирусната зараза преди към две седмици. "Не беше нито леко, нито тежко, само че до болница не стигнах. Не излизах, само че ме откри в къщи да ме разболее. Но оцелях! Господ всички ни обича, само че някои се подиграват, не зачитат ", сподели певицата.

Родопската певица, чиито глас лети в Космоса, е родена на 8 януари 1942 година в смолянското село Лъгът. Израства с още 4 сестри и братя. Започва кариерата си през 1960 година като солистка в тогава Държавния отбор за национални песни и танци „ Родопа” – Смолян.

В репертоара й са над 300 песни, с които с изключение на българската аудитория, покорява и най-големите международни подиуми. Най-известното й осъществяване – „ Излел е Делю хайдутин” е определено от хиляди от целия свят, с цел да полети на борда на „ Вояджър”.

Записът е изработен на 27 юни 1968 година в класна стая. Тя е почетен жител на Смолян и се е трансформирала в един от знаците на Родопите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР