Знамената в намиращото се южно от Неапол градче Батипаля, както

...
Знамената в намиращото се южно от Неапол градче Батипаля, както
Коментари Харесай

С тридневен траур и спуснати знамена в Италия изпратиха Наталия Бельова, спасила възрастни хора при пожар

Знамената в намиращото се южно от Неапол градче Батипаля, както и в близкото огромно село Чичерале останаха спуснати за последно и през днешния ден, четвъртък, в памет на нашата сънародничка Наталия Бельова. Навръх осми март тя на 88 и 85 години, за които се грижела, написа.
След като ги изнесла в пет часа сутринта живи и здрави на двора пред вилата, където старците живеели, сънародничката ни се върнала да им донесе връхни облекла и да вземе някои скъпи движимости, само че пламъците и острите задушливи газове не се смилили над нея. Още същия ден кметицата на Батипаля Чечилия Франчезе и кметът на Чичерале и някогашен публицист Джерардо Антелмо оповестиха тридневен печал в подопечните им общини и разпоредиха всички флагове на териториите им да бъдат спуснати.
 Българка в Милано: За извършване на покупки се чака по 4 часа, през 15 минути се чуват коли за спешна помощ Българка в Милано: За извършване на покупки се чака по 4 часа, през 15 минути се чуват коли за спешна помощ
28-годишната българка Микаела Мокка е дизайн управител. От 4 година работи в Милано – столицата на провинция Ломбардия, най-тежко засе...
Траурната гала по прощаването с Наталия Бельова се състоя в сряда по обяд в базиликата „ Свети Георги Победоносец “ в живописното село Чичероле, което има 1300 поданици. Там сънародничката ни от вранчанско се била открила преди няколко години, когато пристигнала да работи в Италия и там бил непрекъснатият й адрес. Познавали я добре всички локални хора, към които тя се отнасяла с почитание и надлежно била доста тачена от съселяните си - италианци. Това акцентира в словото си по време на траурната гала кметът на Чичерале Джерардо Антелмо, който назова сънародничката ни „ нашата съгражданка “ и дефинира стореното от нея като демонстрация на същински подвиг.
„ Тя избави двамата италианци от Батипаля, на които прислугваше и жестът й е проява на същинска човечност “ – сподели още Джерардо Антелмо. Кметът посочи също по този начин, че Наталия е била призната задушевно в огромното семейство на Чичерале и за това образецът й ще осветява отсега нататък житейския път на всички поданици на селото. В умозаключение просълзеният някогашен публицист уточни, че лятото в локалния музей „ Едгар Дега “, ще бъде подложен нарисуван от прочут наш художник огромен портрет на Наталия, който да припомня на поколенията за нейния героизъм. Според кмета Антелмо и съгласно присъстващата на траурната гала в Чичерале щерка на Наталия – Алина, сънародничката ни била поискала да спи безконечния си сън в гробището на италианското село. Днес сутринта обаче всекидневникът №1 на Неапол „ Ил Матино “ и някои локални издания в региона Кампаня писаха, че тленните остатъци на Наталия ще бъдат пренесени в България и ще бъдат заровени в родния й Борован.
Специално за „ “ светлина върху случя хвърли началникът на казармата на карабинерите в градчето Батипаля майор Систо Витантонио. Той удостовери в телефонен диалог, че Наталия Бельова към този момент е заровена в гробището на нейното второ родно село – Чичерале, като разноските по изпращането й са поети напълно от общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР