Знаете ли колко учебни заведения в Украйна унищожи руската армия

...
Знаете ли колко учебни заведения в Украйна унищожи руската армия
Коментари Харесай

Зеленски пред университетската общност на Ирландия: Русия унищожи 332 училища и университети

" Знаете ли какъв брой образователни заведения в Украйна унищожи съветската войска за 9 месеца война? 2719 са обстрелвани, а 332 са изцяло унищожени. Това са университети, учебни заведения ". Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред университетската общественост на Ирландия във видеообръщение, което цитира Укринформ.
 
Според данните на президента на Украйна, стотици лечебни заведения са били разрушени от съветски снаряди в цялата страна. 
 
" Русия сякаш удостоверява опазването на околната среда, само че към този момент е унищожила с експанзията си съвсем три милиона хектара гори у нас! Изгорели са от обстрел. Това е единствено едно от хилядите закононарушения, осъществени от Русия против околната среда ", акцентира Зеленски.
 
Президентът на Украйна описа по какъв начин се оправя с психическото натоварване по време на войната. " Това за мен не е натоварване. Аз съм спокоен човек. Достатъчно. Макар че, има дни в които не е по този начин. Моите сътрудници и екип знаят. Случват се всевъзможни неща, ще го кажа напълно искрено. Но ние, украинците, сме претърпели доста провокации не за десетки, а за стотици години (...) Борим се за своята самостоятелност ", означи Зеленски. 
 

 
На 15-16 ноември 2022 година в Индонезия се организира срещата на върха на Г-20. Участниците в срещата се споразумяха за взаимна декларация, състояща се от 52 клаузи, които отразяват доста съществуващи световни проблеми, напомни Зеленски.
 
" Формално Русия също поддържа декларацията, само че действително тя нарушава множеството от нещата, които се съдържат в декларацията. Някои от острите световни проблеми, които Г-20 заявява за решение, са умишлено основани от Русия ", смята той.
 
По време на срещата на върха на Г-20 Русия нанесе солидна ракетна офанзива против Украйна. През първия ден тя изстреля към 100 ракети по украински енергийни обекти, а на идващия ден бяха нанесени още удари по електроцентрали и уреди за произвеждане на газ.
 
Президентът на Украйна акцентира, че съветската експанзия не е серпантина нито за ден, както не са спирали и съветските неистини към света. В тази връзка Зеленски означи, че интернационалният напън върху Русия не би трябвало да стопира нито за ден и това може да бъде направено освен от политиците, само че и от всеки на свое равнище.
 
" Разбира се, би трябвало да се приложат нови наказания против Русия. Това е ефикасен механизъм. Необходим е нов европейски санкционен пакет. Моля, защитавайте тази нужда на общоевропейско равнище ", сподели Зеленски.
 
В същото време, президентът на Украйна прикани ирландските студенти да популяризират истината за войната, разпалена от Русия в Украйна.
" Колкото повече групови старания се положат, толкоз по-скоро ще принудим Русия да напусне територията на Украйна и да извърши отговорностите си към света ", сподели Зеленски.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР