Знаете ли какво е преторианска гвардия? Сигурно знаете, но за

...
Знаете ли какво е преторианска гвардия? Сигурно знаете, но за
Коментари Харесай

Слави Трифонов: НСО трябва да бъде закрито

Знаете ли какво е преторианска армия? Сигурно знаете, само че за всеки случай ще ви кажа. Преторианците са били специфичната армия, която е охранявала римските императори и е единствената военна организация, която е имала право да участва в Рим. Ние сме като Рим. Министър-председателят е като император. Политиците са като римските сенатори. А НСО е тяхната преторианска армия. Това написа Слави Трифонов в своята Фейсбук страница във връзка случая с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. 
" Не знам за какво, вместо да съм горделив от това съпоставяне, в действителност ме е позор. В неделя, за следващ път, НСО провокира злополука, движейки се по българските пътища все едно охраняват Пабло Ескобар, а не Цвета Караянчева.
НСО изпреварва на неразрешен сектор, без видимост, и засича насрещно движещата се кола, ръководена от една елементарна 31- годишна българка, която е спазвала закона. Вследствие на това, колата на дамата излиза в канавката, завърта се и двата автомобила се удрят. За последните девет години има най-малко шест известни случая с коли на НСО ", установи Трифонов.
" Добре бе, от кого охраняват НСО българските политици?! Как може министър председателят на Холандия Марк Рюте да върви на работа с колело? Къде спи холандското НСО?! Това е един от многото парадокси в българската политическа система.
И с цел да затвърдя сравнението с Римската империя, в която един сенатор Марк Порций Катон-Стари постоянно е завършвал речите си с репликата “Картаген би трябвало да бъде опустошен! ”, аз ще кажа: “НСО би трябвало да бъде закрито! ”.
И хипотетично, в миналото, в случай че имам тази опция, тъкмо това и ще направя. А в полза на историческата истина, Картаген в действителност е бил опустошен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР