Знаете ли какъв е коефициентът на известния физик Алберт Айнщайн?

...
Знаете ли какъв е коефициентът на известния физик Алберт Айнщайн?
Коментари Харесай

ТЕСТ: Само хората с IQ над 153 могат да се справят с тези въпроси!

Знаете ли какъв е коефициентът на известния физик Алберт Айнщайн? Точно 160 точки, като със същото IQ е бил и астрофизикът Стивън Хокинг. 

В психологията думата  интелект е систематизирано разбиране за мисловните способности на човек , т.е. способността му да схваща, да умее да се абстрахира, да взема решение проблеми, прилагайки познанията си, както и да си служи с речта.

Тестът за просветеност е способ за проучване в психологията, който цели да мери когнитивните качества на индивида. Съществуват голям брой проби за просветеност, които са характерни за избрани групи от хора, както и за избрани сфери. Резултат от подобен един тест е по този начин нареченият Коефициент на интелигентност (IQ).

Прието е, че интелигентността на популацията е отмерено разпределена по следния метод: междинният коефициент на просветеност е 100 , като той може да варира със общоприетоо отклоняване от 15 IQ-точки.

Днес ви провокираме да ревизирате своето IQ с този забавен ТЕСТ на ! 

* * * 

1. Кое число следва след 2, 3, 5, 7, 11, 13?

А) 15

Б) 17

В) 19

Г) 13

2. С което и число да ме умножиш, сумата от цифрите на резултата постоянно ще са равни на мен. Кое число съм аз?

А) 4

Б) 9

В) 8

Г) 2

3. Ани е на 12 години и е три пъти по-голяма от Мария. На какъв брой години ще бъде Ани, когато е два пъти по-голяма от Мария?
 image2_16x9.png Годишният Хороскоп за 2023-та на Edna.bg! Какво следва в кариерата, любовта и здравето пред 12-те зодии На фокус
А) 18

Б) 14

В) 16

Г) 24

4. В края на събитие 10 индивида се поздравили взаимно с здрависване. Колко ръкостискания са се състояли?

А) 50

Б) 45

В) 20

Г) 100

5. Библиотека към книга се отнася, както книга към:

А) Издателство

Б) Корица

В) Страница

Г) Четящ

А в галерията ни разберете какъв брой правилни отговора сте дали:
 ТЕСТ: Само хората с IQ над 153 могат да се оправят с тези въпроси!  ТЕСТ: Само хората с IQ над 153 могат да се оправят с тези въпроси!  ТЕСТ: Само хората с IQ над 153 могат да се оправят с тези въпроси!  ТЕСТ: Само хората с IQ над 153 могат да се оправят с тези въпроси!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР