Знаете ли, че най-много предложения за брак се правят в

...
Знаете ли, че най-много предложения за брак се правят в
Коментари Харесай

4 причини да не пръскате много пари за сватбата си

Знаете ли, че най-вече оферти за брак се вършат в интервала към Коледа? Радостта от предлагането обаче леко избледнява, когато стартира стресиращата и много скъпа организация на самото тържество.

Много дами си мечтаят за обилна женитба, само че когато мотивът в действителност се окаже в близкото бъдеще, е добре двамата сътрудници да седнат и да поговорят съществено дали е рационално да се дават толкоз доста пари за един-единствен ден. Даваме ви четири аргументи, заради които би било по-подходящо да заложите на непретенциозно сватбено празненство.

1. Идеята за обичайната женитба не ви се коства толкоз привлекателна.

Не правете такава единствено тъй като се чувствате задължени или желаете да зарадвате родителите. Няма смисъл да хвърлите големи суми, с цел да впечатлявате някого. Ако част от разноските се поемат от родственици, е малко по-различно, тъй като и те ще имат думата. Но в случай че вие ги плащате сами, то планирайте всичко както ви харесва на вас, а както е наложено.

2. Дългият лист с посетители ви стресира.

Сигурни сте, че в случай че поканите далечните родственици от другия завършек на страната, ще се стигне до кавги и напрежение. Ами просто не ги канете тогава. Сведете листата с посетители до минимума и поканете хора, които в действителност желаете до себе си в този ден. Пресметнете какъв брой ще ви коства всеки обособен човек като храна и вероятно нощувка и определете тъкмо какъв брой хора можете да си позволите.

3. Просто нямате пари.

Голяма част от младежите не съумяват да икономисват и просто нямат толкоз пари, които да вложат в сватбата. Ако родителите са подготвени да оказват помощ - добре. Но и другояче не е болежка за умиране. Не бива да изпадате в задължения или пък да се карате за пари с половинката поради сватбата. Все отново се допуска, че това е благополучен ден, а не изпълнен напрегнато. Малката женитба може да е прелестна, в случай че се провежда с обич и ентусуазъм.

4. Имате пари, само че предпочитате да ги употребявате за нещо друго.

Голяма женитба ще ви коства хиляди левове. Помислете дали да не спестите сумата, с цел да си помогнете за лично жилище или пък кола. А може и да ги дадете за от дълго време мечтаното пътешестване. Въпросът е кое ще ви направи по-щастливи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР