Знаете ли, че има навици, които несъзнателно ни състаряват? Някои

...
Знаете ли, че има навици, които несъзнателно ни състаряват? Някои
Коментари Харесай

Вижте навиците, които ни състаряват

Знаете ли, че има привички, които неумишлено ни състаряват? Някои от тях даже наподобяват кокетно – като пиенето от сламка или носенето на обичаните, тежки обеци. Истината е, че даже когато се отпуснем с книга в леглото, бръчките не спят. Оказва се, че най-често приказваме за алкохола и цигарите като огромния зложелател на здравето и външния тип, само че никой не загатва спането на висока възглавница или навика да повдигаме постоянно вежди.

Пиене от сламка
Сламката за пиянство на коктейли е изобретена през 1888 година от притежател на фабрика за произвеждане на хартия за цигари Марвин Стоун. Бизнесменът признава, че измислил сламката от досада, до момента в който пиел мента от ръжена сламка, каквато се е изполвала в миналото.
Историята демонстрира, че изобретението му е гениално, само че не и за устните ни. Проблемът е, че когато използваме сламка, ние свиваме устните си доста повече от колкото в случай че пием без нея, а това способства за образуването на бръчки.

С книга в леглото
Преди да вземете книга в леглото или на плажа, претеглете плюсовете и минусите, поучават кожните лекари. Защото, с изключение на нови книжни неспокойствие, се оказва, че дружно с това получаваме и нови бръчки.
Редица изследвания сочат, че в случай че всеки ден, в продължение на час сме в поза с брадичка надолу и гънки по шията, след месец всичко това ще докара до формиране на забележими бръчки, които са доста сложни за унищожаване. Същото важи и за таблетите и смарт телефоните.
Добра алтерантива е четенето по стомах, само че при всички състояние продължителното взиране пък води до образуване на дребни бръчици към очите.

Без грим през нощта
Много девойки, изключително при започване на нова връзка, не отстраняват изцяло грима си или даже ползват лек грим преди лягане, с цел да се разсънят красиви до обичания. Добре знае се, че това е нездравословно за кожата. Снощният грим сигурно води до появяването на комедони и кожни раздразнения.

Цифрово стареене
През 2013 година учени разгласиха изследване за заплахите от синя светлина, или по този начин наречената радиация от екраните на смарт телефоните. Известно е към този момент, че синята светлина предизвиква всеобщо формиране на свободни радикали, които форсират стареенето. Редица проучвания сочат, че синьото излъчване прониква в кожата даже по-дълбоко от ултравиолетовото.
Затова в идеалния случай би трябвало да ограничим потреблението на телефона или да включим функционалността „ наследник филтър “ на таблета. Ако функционалността не е налична, може да ползвате приложение.

Сън на обичаната страна
Сутрин забелязвате ли линиите от възглавницата в зоната на очите, по слепоочията и бузите? Спането в една и съща поза, която безусловно „ мачка “ кожата на лицето сигурно ще й навреди след време. Оптималният вид срещу бръчки е спането по тил.
Така се поддържа гладкостта на лицето и верния приток на кръв към косата, кожата и шията.

Тежки обеци
Забелязали ли сте по какъв начин ушите се разтягат при дами, които носят солидни обеци през целия си живот? Тази област е с много мека кожа, която елементарно се деформира. Затова оставете тежки обеци за специфични мотиви и изберете леки и елегантни висулки за всекидневието.

Повдигнати вежди
Със сигурност е надалеч по-добре в спор вместо да повишите глас, да повдигнете вежди. Но във връзка с хубостта е по-добре да повишите гласа си.
Мимиката може и да е знак за самоконтрол над страстите, само че автоматизирано води и до следващата хоризонтална гънка на челото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР