Знаете ли, че има хора, които се страхуват от безкрайността,

...
Знаете ли, че има хора, които се страхуват от безкрайността,
Коментари Харесай

Страх ли ви е от тази СНИМКА? Проверете имате ли апейрофобия!

Знаете ли, че има хора, които се опасяват от безкрайността, от погледа на кукла, от китайци, от философия, от носове, от бради, от гъделичкане с птиче перо, от пръчици за хранене,  от диалог по време на вечеря, даже от самия боязън? Всички тези страхове на хората си имат научни наименования и са класифицирани като уплахи. Фобия е патогенен, натраплив, несъизмерим и мощен боязън към характерен обект, избрана активност или особено събитие.

Хората страдащи от разнообразни уплахи нормално разпознават страха като ексцесивен и неоснователен, само че когато този боязън се трансформира в натрапливо положение и стане важен източник на разстройство, повлиявайки общественото действие, се приема за психологично нарушаване.

Днес ще ви срещнем с следващата уплаха със комплицирано название, за която надали сте чували - апейрофобия. Това разбиране значи натрапчиво анормално и непредизвикано възприятие за боязън от безкрайността или от необозримо огромни и непознати неща.



Думата апейрон на гръцки значи нещо голямо, безпределно, сходно навън море или открит космос.

Апейрофобията е боязън от безпределно огромни неща, от безкрайността като такава и добър образец за това е възприятието, което някои хора изпитват, когато се изправят лице в лице с необятната и безкрайна Вселена.

Защото всички обичаме да знаем къде нещо свършва, къде са границите сред нещата – по този начин заобикалящата ни реалност става по-предсказуема и предвидима.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР