Знаем имената на фирмите, имената на хората, стоящи зад тези

...
Знаем имената на фирмите, имената на хората, стоящи зад тези
Коментари Харесай

Атанас Чобанов, Bird.bg: Парите за "Хемус" са изтеглени от т.нар. банка на СИК

" Знаем имената на компаниите, имената на хората, стоящи зад тези компании, както и имената на хората, които са били упълномощени да теглят пари на каса.  До момента сме,установили, че това са компании, регистрирани в Северозапада - Лом, Мездра, Монтана. Лицата, които се водят притежатели на тези компании са от Лом и от Мездра. Там има забавни политически връзки. Едното лице от Лом има кариера преди години като локален политик, защото е бил лидер на листа за общински съветници от " Евророма ". Другият, който е от Мездра, е бил ръководител на младежката конструкция на Движение за права и свободи в града, а по роднинска линия е обвързван с партията на един бизнесмен, някогашен прокурор - Тома Томов ". Това сподели пред БНР журналистът Атанас Чобанов, основен редактор на .

На 5-и ноември на конференция на Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие бяха оповестени резултати от инспекция на строителството на Автомагистрала " Хемус ", съгласно които 60 млн. лв. от парите за лот 5 на автомагистралата са били трансферирани на кухи компании и по-късно изтеглени в брой. 

Чобанов заяви, че  в следствието на Bird.bg е открита банката, от която са изтеглени парите :

" Банката е българска, тя е една от изброените  в отчет на някогашния дипломат на Съединени американски щати Джон Байърли като гнили ябълки Тази банка е наречена " банката на СИК ". 

По думите на журналиста  прокуратурата няма воля да организира следствие по случая:

" Очевидно е забъркана и самата банка, в случай че са изтеглени парите в кеш , а може и единствено по документи да е станало това. Дали тези хора от Мездра и Лом са ходили в трезора, който би трябвало да дава отговор на условия на Българска народна банка и Българска народна банка би трябвало да ги управлява?... Няма във всеки град подобен трезор - има на избрани места. Възникват доста въпроси ".

Той изясни, че прокуратурата може да вдигне банковата загадка и да откри доста неща:

" Да бъдат подредени СРС, да бъдат проследени трафичните данни на тези лица, с цел да се види с кого са се срещали ".

Интервюто на Диана Янкулова с Атанас Чобанов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР