Значителни капитали от средствата на пенсионните фондове в България са

...
Значителни капитали от средствата на пенсионните фондове в България са
Коментари Харесай

Милиони от парите за втори пенсии поверени на шефа на Зелените и на Иво Прокопиев

Значителни капитали от средствата на пенсионните фондове в България са вложени в компании на Владислав Панев, ръководител на Политическа партия „ Зелените “ и на Иво Прокопиев, написа в. „ Труд “.

Според всекидневника, над 7.5 млн. лева са вложени в фонд „ Скай “, ръководен от Панев. Парите са ориентирани от пенсионен фонд „ ДСК Родина “, пенсионен фонд „ Доверие “ и пенсионен фонд „ Съгласие “. За първите два съществуват ясни обстоятелства показващи съгласуваност с кръговете компании към Иво Прокопиев – издател на в. Дневник и в. Капитал, които намерено поддържат партия „ Зелените “.

Панев е някогашен чиновник на в. Дневник и извънредно доверено лице на разградския предприемач. През миналата седмица Политическа партия „ Зелените “ подписаха политическа коалиция с Политическа партия „ ДСБ “ и Политическа партия „ Да, България “ – други две политически партии, следени и финансирани от кръга „ Капитал “.

Според " Труд " самият Прокопиев през дъщерно сдружение на финансовия си холдинг „ Алфа Финанс “ продължава по едно и също време да е акционер в и да ръководи към 1 млн. лева от ресурса на пенсионен фонд „ Доверие “. Повдига се разумният въпрос, за какво фонд „ Доверие “ не се е освободил от неразрешените по закон вложения в свързани лица, които са по едно и също време акционери и ръководещи средства на пенсионното сдружение? Предишното управление на Комисията за финансов контрол, ръководено от Стоян Мавродиев, пресече сходни вложения за към 100 млн. лева и осуети източването на пенсионната компания.

Изглежда повече от необичайно, че „ Доверие “ не престават да държат вложения в сдружения на Прокопиев макар наложителните наставления на страната и експлицитните забрани в неотдавна признатите разпореждания на Кодекса за обществено обезпечаване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР