Значителна част от мерките в бюджета за 2021 година –

...
Значителна част от мерките в бюджета за 2021 година –
Коментари Харесай

Сачева: Абсолютна справедливост в пенсионната система е непостижимо предизвикателство

Значителна част от ограниченията в бюджета за 2021 година – повишението на минималната работна заплата, на минималната пенсия, са заложени още в управническата стратегия и не могат да бъдат свързани с предизборна година. По мотив антиковидмерките, те са нужни – добавката от 50 лв. за пенсионерите е да могат да преодолеят зимния сезон и тежката рецесия, имат потребност от здравна профилактика. Това сподели пред БНР министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Тя акцентира, че постигането на безспорна правдивост в пенсионната система е съвсем непостижимо предизвикателство поради обстоятелството, че има пенсионери, пенсионирали се при разнообразни условия и правила: "Несъстоятелна е хипотезата, че залагаме капан за идващите държавни управления. Ние се занимаваме с рецесията и с проблемите на хората, по тази причина не подадохме оставка, тъй като би трябвало да решаваме съответни и действителни проблеми. Реалните проблеми са тези – хората имат потребност от спомагателни приходи ".

Тя добави: "Новият бюджет ще бъде дискутиран и е допустимо да претърпи избрани промени, преди да бъде признат ".

Министър Сачева уточни, че са заложени общо 214 млн. лв. по Закона за персоналната помощ и 85 млн. лв. по Закона за обществените услуги: "Увеличаваме и възнагражденията за персоналните асистенти. Правим всичко допустимо за намиране на баланс сред тези хора с увреждания, които държат на Закона за персоналната помощ, и на тези, за които Законът за обществените услуги също е значим. Очаква се към 80 000 души да бъдат обхванати от услугата "личен помощник ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР