Значи кандидатът за главен прокурор на Република България, господин Гешев,

...
Значи кандидатът за главен прокурор на Република България, господин Гешев,
Коментари Харесай

Прокурорската колегия вместо да пере имиджа на Гешев, да си върши работата

Значи претендентът за основен прокурор на Република България, господин Гешев, може да приказва каквото му мине през мозъка, може да се разгласи срещу разделянето на управляващите (т.е. срещу Конституцията), може да раздава присъди преди съда, само че не е редно да бъде коментиран, тъй като мненията били тенденциозни и манипулативни съгласно представителя на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Даниела Машева.
Ти да видиш знамение! Висш съдебен съвет, вместо да си извършва прецизно функционалностите, тръгнал да пере имиджа на Гешев, който от през вчерашния ден отново е по медиите с следващите непозволени действия.

Във връзка с разтревожените от Висш съдебен съвет ми се желае да напомня на господата, че точно поради купища прокурорски и правосъдни гафове, България, т. е. НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, плащаме милиони на хора, осъдили страната ни в Страсбург.

На всички ни е ясно какъв брой е самостоятелна и морално извисена правосъдната система по нашенско. Не един и двама са имали достойнството челно да се сблъскат с неналичието на обективност и правдивост при Темида. Та хайде дано Висш съдебен съвет да се поогледа към себе си и да не ни прави на дебили и идиоти с публикуването на позиции, изобилстващи с понятия като морал и добродетелност, тъй като ние знаем, че това са от дълго време изпразнени от съдържани кухи изречения измежду огромна част от магистратите.

Годината е 2016. Една, спусната на управителен пост гербава калинка, ме уволнява. Завеждам дело и се сблъсквам челно с „ самостоятелната “ правосъдна власт. Добре стимулирана съдийка от Районен съд Велико Търново не позволява по никакъв метод доказателствата, които аз представям и експертизите, които желая. И всичко това е, тъй като на нея й е казано, че аз би трябвало да изгубя делото, макар че правото е на моя страна. Кой и с какво е стимулирал тази съдийка аз не знам, само че тя извърши поръчката и постанови решение, което беше в цялостен прорез с настоящи закони и правила. Тя си затвори очите пред очевидно подправени от директорката документи, които са сред кориците на делото и аз обърнах внимание върху това. Обжалването в Окръжен съд Велико Търново единствено ми потвърди, че пребивавам в страна, в която право и правдивост не са в речника на магистратите. Не мога да не помни гузните погледи на съдийките от правосъдния състав, които също не позволиха доказателства и желани от мене експертизи и крепко стискаха очите си пред подправените от директорката документи. И те изпълняваха поръчка… Най-гнусното в цялата история беше не определението на Върховния касационен съд, че оставя жалбата ми без разглеждане, а откровението на един арбитър от Върховен касационен съд, че е трябвало да му кажем авансово по какъв начин стоят нещата, с цел да мине делото и на трета инстанция… Няма право, няма правила, няма закон, няма норми… Всичко е предварителни сделки и осъществяване на поръчки…

Та това е ситуацията в територията. За подвизите на горепосочената гербава калинка в прокуратурата, неистовите й опити да ме унищожи и методът на работа на локалните прокурори следва да пиша. В прокуратурата е още по-интересно по повод осъществяването на поръчки от властимащи.

За двойния критерий в " самостоятелната " прокуратура и за неистовия опит да запушат устата и на дребното останали читави медии 111 място по независимост на словото ще ни се коства непостижима фантазия единствено след няколко месеца. Предполагам, че тогава ще се пръкне и Закон за отбрана на страната, та да могат да ни отстрелват без съд и присъда...

Наталия Сотирова, фейсбук
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР