Зловещата история на прокълнатата къща на улица Норт Монро“ 218 в

...
Зловещата история
на прокълнатата къща на улица Норт Монро“ 218 в
Коментари Харесай

Зловещата история на прокълнатата къща на улица Норт Монро 218

Зловещата история на прокълнатата къща на улица „ Норт Монро “ 218 в град Хартфорд Сити … В продължение на доста десетилетия, в град в щата Индиана (Indiana), Съединени американски щати, странна къща плаши локалните поданици с проклятието си и протичащите се несгоди на нейните жители (Zona666.com). Това на пръв взор безобидно място се намира в спокоен регион на град Хартфорд Сити (Hartford City) в американския щат Индиана. На улица „ Норт Монро “ 218 (North Monroe Street), се намира огромна старомодна бяла викторианска къща. В региона има доста исторически здания, само че къщата на улица „ Норт Монро “ притегля доста повече вниманието на туристите. Град Хартфорд Сити е учреден в края на 19 век. Потоци от имигранти бързо го заселват. Къщата на улица „ Норт Монро “ 218 е издигната към 1892 година По някаква причина, не се знае от кого.



Прокълнатата къща на улица „ Норт Монро “ 218, при започване на ХХ век Много скоро, в региона почнали да се описват истории, че наемателите на тази къща не оставали дълго в нея, тъй като в къщата живеело “нещо мрачно и зло “. Някои от наемателите ненадейно умирали, други ненадейно се разболявали, а трети – почнали да ги преследват съдбовни несгоди. Първите наематели в тази къща били семейство Бергер – емигранти от Белгия. Главата на фамилията – Джон Бергер, почнал работа като елементарен служащ в локална фабрика за стъкло. Бързо се издигнал в работата си и стигнал до позицията на управител. След време станал притежател на фабриката и един от най-богатите и уважавани граждани на Хартфорд Сити. Семейство Бергер решили да се изнесат от остарялата си къща и насочили вниманието си към улица „ Норт Монро “ 218. Няколко години след преместването им, Джон Бергер ненадейно се разболява от туберкулоза, в най-тежката й форма, и умира. След това, вдовицата на Джон и нейните родственици се преместили на първия етаж и дали под наем горните стаи на семейство Миърс. Главата на фамилията – Улис Миърс, бил спокоен и волеви човек. Но, скоро откакто се преместили на улица „ Норт Монро “, неговият темперамент и привички почнали фрапантно да се трансформират. Четете още: Семейство от Уелс твърди, че в домът им има портал към различен свят Той почнал да има проблеми с мисленето и се появили внезапни промени в настроението му. Разпространили се клюки, че Улис е изгубил мозъка си и всички, които са го виждали, били убедени, че това не са единствено клюки. Състоянието на Улис Миърс бързо се влошило. Поведението му станало рисково. Започнал да нападна жена си и децата си с юмруци и ножове. Не е изненадващо, че Улис изгубил работата си, а по-късно избягал от у дома, като взел всички пари със себе си и оставил жена си и децата си да се оправят сами. Какво се е случило с него – не е известно.



След известно време, всички деца на Миърс ненадейно се разболели от някакво съществено заболяване, което ги приковало на легло. Последвалата орис на децата не е изцяло ясна. Някой твърди, че всички тези деца мистериозно са умряли. След това, в плевнята, прилежаща на къщата, зародил сериозен пожар и огънят се разпространил в две прилежащи къщи. Огънят умъртвил един човек. Когато настъпила зима и почнали сланите, се случила акцидент с брата на Джон Бергер – Маршал. Конят му паднал, дружно с него, по време на снежна стихия и тежко го наранил, което в композиция с измръзването провокирало тежка гангрена и кракът му трябвало да бъде ампутиран. Маршал не страдал дълго след интервенцията, защото скоро след случая умрял от пневмония. Тогава, нещастие сполетяло Джордж Бергер, синът на Джон Бергер. Той бил атакуван от хора, които изпитвали омраза към имигрантите, и го разстреляли с револвери. По знамение Джордж оживял. Но, дъщерята на Джон Бергер – Мери, имала по-малко шанс. Няколко месеца по-късно тя умряла по време на раждане. Поради всички тези странни болести и смъртни случаи, съседите почнали да споделят, че над къща 218 има проклинание. Което обаче не попречило на нови и нови хора да наемат стаи в нея. Факт е, че наемът по явни аргументи бил доста по-нисък. Към Част 2 – ТУК.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР