Злоупотреби при сделки с имоти, направени от висши мениджъри на

...
Злоупотреби при сделки с имоти, направени от висши мениджъри на
Коментари Харесай

Бивш шеф на Piraeus в Гърция ощетил банката с €6,4 милиона

Злоупотреби при покупко-продажби с парцели, направени от висши мениджъри на Piraeus Bank SA в Гърция, може да са коствали на банката 6,4 милиона евро, демонстрира отчет на гръцката работа против пране на пари, забелязан от Bloomberg.

Част от тях са сключвани и с присъединяване на някогашния ръководител Микалис Салас.

Продажбата на пет недвижими парцела на кипърска компания през 2016 година са били тествани от регулатора. Според институцията " има ясни индикации, че Салас и други членове на мениджмънта на Piraeus, които са взели участие в покупко-продажбите, са отговорни за злоупотреби ". Салас, който бе отпред на компанията четвърт век до юли 2016 година, оспорва отчета и твърди, че е почтен.

Недвижимите парцели, които през 2003 година са били продадени на компании, " свързани със Салас или членове на фамилията му " и през 2006 година закупени още веднъж от Piraeus, са били продадени на кипърска компания през 2016 година посредством заеми от самата банка. Средствата за транзакциите са минали през няколко посреднически компании, нарушавайки положителните практики.

Според отчета, заем за вятърен парк най-после е отишъл за погасяване на договорката с парцелите.

Гръцките банки се пробват да понижат неприятните заеми в портфейлите си и се пробват да избегнат набирането на още капитал. Някои практики от предишното обаче ги водят до ръба и те биват обсъждани от редица регулатори.

Към края на септември 2017 гръцките банки имат над 99 милиарда евро неприятни заеми - или над 50% от общите, което е най-високото равнище в еврозоната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР